• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dženkins prvi put gost u Pioniru: I ja hoću dres

Autor mondo.rs

Ljubimac navijača Zvezde zaigraće protiv crveno-belih na parketu na kojem je proveo tri godine. "Kad sam prošao pored svlačionice bilo je čudno" kaže on na treningu.

 Carls-Dzenkins-gost-protiv-Crvene-zvezde-u-Pioniru Izvor: MONDO/M.Šolak


Utakmica Zvezda - Himki bila je od početka sezone jedna od onih koji su navijači crveno-belih posebno očekivali. I zbog čarobnjaka Alekseja Šveda i zbog jednog od njima najdražih Amerikanaca koji su igrali za Zvezdu - Čarlsa Dženkins.

Popularni "Đenka" u ponedeljak je u dva časa istrčao na trening i priznao je da se čudno oseća u "Pioniru" u opremi koja nije crveno-bela.

"Čudan je osećaj pomalo. Prošao sam pored svlačionice ekipe i sada sam na gostujućoj strani. Svlačionica izgleda isto, samo je malo dalja od one u kojoj sam bio poslednjih nekoliko godina", nasmejao se Dženkins u razgovoru sa srpskim novinarima.

U "Pioniru" je prvi put gost...

"Da, prvi put i ne znam kako ću se osećati. Trening u dva, doletanje u Beograd na utakmicu, sve je čudno, ali to je samo utakmica. Odigrao sam mnogo mečeva ovde i osećaću se dobro".

Tokom sezone je pratio kako su njegovi bivši saigrači bili dočekivani pred Zvezdinom publikom.

"Gledao sam kad se Štimac vratio, kad se Vasa vratio, kad se Štimac vratio... Video sam kako su ih navijači pozdravili i nadam se da će biti malo glasnije kada čuju moje ime".

 Obradovalo bi ga kad bi i on dobio dres...


"Da, sada imaju najki opremu i hoću lep najki dres, da nosim kući, da poklonim roditeljima..."

Iako je Zvezda značajno promenila tim tokom leta, on i dalje ima prijatelje u svlačionici. I bivše saigrače (Lazić, Dangubić, Dobrić) i one sa kojima nije igrao u Beogradu, kao što je Džejms Feldin.

"Srećan sam zbog Džejmsa, prošao je kroz mnogo stvari prošle godine. Pričali smo pre nego što je došao ovde i rekao sam mu da će biti u stanju da igra kao što je i sposoban. U četvrtak neću moći da budu ni njegov fan, ni prijatelj, posle utakmice naš odnos će se vratiti na normalu".

"Biće dobro videti ih sve. Pokušaću da ih vidim kasnije, da bismo se izgrlili i izljubili. Oni su rođeni sa tim takmičarskim nabojem, koji sam dobio od njih. Biće dobro videti ih malo večeras pre nego što zaigramo".

Kada se poveo razgovor o utakmici, Dženkins se uozbiljio.

"Biće teško za nas, posebno zbog načina na koji su oni igrali protiv Cedevite. Bila je to važna utakmica, mnogo navijača, u dobrom su momentu. Igraćemo u Pioniru, ovde im je dobro, znam kako im je, sad sam na suprotnoj strani, očekujem težak meč 40 minuta".

Svojom sezonom za sada nije zadovoljan, ali se nada da će uskoro biti bolji.

"Nisam, mogu bolje, ali sve je u promeni. Znao sam da neću imati istu ulogu kao pre, sve je u razvitku i navikavanju na novo", rekao je Dženkins, dok je Aleksej Šved prekidao intervju i pozivao ga na parket.

Na istom mestu, Himki će u utorak istrčati na meč protiv Zvezde od 19 časova. Ta utakmica "otvoriće" 18. kolo Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC