• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Razlog krize u Realu: Nejmar uručuje buket Ronaldu

Autor mondo.rs

Ramon Kalderon, večiti rival predsednika Reala, Florentina Pereza, ponudio je širi kontekst svega što se događa u klubu.

"Nije bilo pametno to što si pustio da iscuri informacija da želiš da dovedeš Nejmara i prodaš Kristijana. Pred toliko važnih mečeva u La Ligi i Ligi šampiona, jedina 'korist' koju si dobio je što si iznervirao jedinog igrača koji može da promeni stvari".

Ovako se večitom rivalu, Florentinu Perezu, obratio bivši predsednik Real Madrida Ramon Kalderon, koji je bio na čelu kluba između dva Perezova mandata. Dakle, od jula 2006. do januara 2009. godine.

Šest meseci kasnije na "Santijago Bernabeu" došao Kristijano Ronaldo u tada rekordnom transferu vrednom 94 miliona evra, što je posao koji prisvajaju i Kalderon i Perez. Štaviše, smenjeni predsednik optužio je povratnika na čelo kluba da je u periodu od januara do jula 2009. pokušao da raskine već ugovoreni posao sa Mančester junajtedom.


Upravo u Mančester junajted, devet godina kasnije, namerava da se vrati Ronaldo, koji je sudeći i prema ponašanju i formi na terenu, i prema odnosu sa medijima, izgleda shvatio Perezovu poruku i počeo pripremu za odlazak iz Madrida.

Kalderon je španskoj javnosti ponudio širi kontekst Nejmarovog odlaska iz Barselone, Realove krize forme i rezultata, sukoba između Serhija Ramosa i Ronalda, očiglednog Zidanovog gubitka kontrole nad svlačionicom u čemu je briljirao u prethodne dve sezone, itd, itd.

Da li je Kalderon rasvetlio ceo slučaj ili samo iskoristio trenutak da udari na tvorca ideje o "Galaktikosima"? Složićemo se da je teško i pretpostaviti, ali će naredni jun i naročito leto 2019. godine doneti definitivan odgovor, utoliko što je predviđeno da Realova potera za Nejmarom bude okončana za godinu i po dana.

"As" navodi izvor blizak Ronaldu navodi da je Portugalac shvatio o čemu se radi nakon što mu je Perez u Kardifu, posle odbranjene titule prvaka Evrope, navodno poručio da ga čeka novi ugovor što se do danas nije dogodilo iako je CR7 u više navrata izjavio da vidi sebe u Madridu i da želi da potpiše aneks. S druge strane, njegov aktuelni ugovor ističe tek 2021. godine (kada će Portugalac imati 35 godina) što u isto vreme dovodi u pitanje potrebu da se o tome pregovara sada, osim što je u međuvremenu Lionel Mesi dobio enormnu povišicu u Barseloni i time izdvojio sebe u odnosu na Ronalda kada je zarada u pitanju.

Ronaldo ima 32, a Nejmar 25 godina.

Ono oko čega nema dileme je da se uporedo sa Ronaldovim izjavama o želji da u Realu završi karijeru, što je poslednji put rekao u Japanu kada je odbranjena i titula prvaka sveta, javnost bavila i Perezovim interesovanjem za Nejmara i Kilijana Mbapea.

"Iako je klupski rekorder po broju postignutih golova, igrač nikada nije stvorio blizak odnos sa Perezom, što je otežavalo razgovore svih ovih godina utoliko što je igrač sve vreme bio svestan da ga je, zapravo, doveo Kalderon", objavljeno je u "Asu", koji podseća da su ugovori potpisani između poslednjeg Ronaldovog produžetka saradnje do danas doveli do toga da je on peti najplaćeniji igrač sveta sa platom od 21 miliona evra godišnje.

Nejmar u Pari Sen Žermenu ima 36, a Mesi u Barseloni oko 50, mada je nemački "Špigel" objavio šokantnu priču o tome - nakon što je imao uvid u "Football Leaks" materijal i presretane mejlove čelnika Barse - da će Argentinac godišnje zarađivati 100 miliona evra po novom ugovoru.

Kalderon, kao neko ko jako dobro znaje šta znači kada se vodeći novinari "Asa" i "Marke" stave na nečiju stranu i otvore front prema određenim ljudima u Realu, serije tekstova na stranicama ova dva lista o Nejmarovom "neminovnom dolasku" i "očiglednom padu" Ronalda shvatio je na svoj način - kao "puštanje niz vodu" i Zinedina Zidana i samog Ronalda, gde bi Realovim "sosiosima" sa pravom glasa na vreme bio predstavljen "galaktički" program renoviranja koji, takođe, podrazuvema dovođenje najvećih zvezda svetskog fudbala u Madrid.

Uporedo sa ovom pričom, Madrid se sprema i za odlazak trenera i legende kluba, koji je za sezonu i po na klupi dva puta osvojio Ligu šampiona i jednom Primeru. Da će Joakim Lev zameniti Zidana u Realu piše se već danima, iako je Francuz osvojio i više i važnije trofeje od Žozea Murinja, Karla Anćelotija i Rafaela Beniteza zbirno za pet i po sezona!

Drugim rečima, ako onima koji jedini imaju moć da te smene na skupštini ponudiš dovoljno tema za razmišljanje o tome šta bi moglo da bude oni će manje razmišljati o tome šta je bilo i kolika je tvoja odgovornost za to.

Kalderon čak i ne dovodi u pitanje procenu da li je za Real dobro da Ronaldo ode sada, nego kada postane još veći balast za tim i klub generalno, već trenutak koji je, prema njegovom mišljenju, Perez izabrao da to sve postane tema za madridsku, špansku i svetsku javnost.

Ako se setimo kako je Raul Gonzales morao da se skloni da bi Ronaldo vratio brend "CR7" na tržište, ali i kako su ispraćene mnoge druge zvezde koje su formom i godinama nagovestile da su prošle zenit karijere, lako ćemo shvatiti niko u Realu neće plakati kada Kristijano poslednji put bude mahao navijačima. Jednostavno, Real je takav klub i, što je najvažnije, njegovi navijači navikli su se na rastanke bez poljubaca i cveća.

"Ronaldo je angažovao sve ljude koji su potrebni da bi se njegov povratak u Junajted dogodio već narednog leta", zaključio je autor teksta u "Asu" zbog kojeg je čak i Real reagovao i tražio demanti.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC