• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stouk - sve što je Junajtedu bilo potrebno!

Autor mondo.rs

"Žoze Murinjo, Žoze Murinjo", orilo se "Old trafordom". Dve asistencije Pogbe.

Gostovanje tima iz zone ispadanje, sa jednom pobedom na strani ove sezone, smenjenim menadžerom i novim koji je zakasnio taman toliko da utakmicu posmatra sa tribina, bilo je sve što je ovog ponedeljka uveče bilo potrebno uzdrmanom Mančester junajtedu.

Fudbaleri Stouka, koje je budući menadžer Pol Lambert gledao iz VIP lože, poslužili su kao potvrda dokaza da je "forma" ekipe Žozea Murinja sa kraja 2017. i početka 2018. godine sada već prošlost.

U meču 23. kola Premijer lige izdvojenom za ponedeljak uveče: Mančester junajted - Stouk siti 3:0 (2:0).

Džoš Timon nije uradio ništa loše kada je u 9. minutu usmeravao Antonija Valensiju na levo, ka sredini šesnaesterca, jer je jako dobro znao da je brzonogom beku Junajteda desna noga "sve i svja" u fudbalu, ali to je ovog puta bio previd - Ekvadorac je robenovskim golom levom nogom na vreme "otvorio" Džeka Batlenda i nagovestio da se upornim radom u fudbalu može sve, pa i nadoknaditi očigledan nedostatak.

Pogba se devetom asistencijom izjednačio na čelu lige sa asovima Sitija, Lirojem Saneom i Kevinom De Brujneom, ali sa znatno manje nastupa zbog povrede koja ga je mučila - 13. Sane je odigrao 21, a De Brujne 23 utakmice.

Inače, kada se povredio u decembru, Murinjo je rekao da je to bila posledica Valensijinog preteranog zalaganja na treninzima.

Asistencija za ovaj gol pripisana je Polu Pogbi, iako se radilo o solo prodoru Valensije, mada u 38. minutu nije bilo govora o tome ko je zabeležio ključno dodavanje.

Ponovo je Junajted opteretio Timona, s tim da se ovog puta Romelu Lukaku izborio za prostor lošim prijemom koji je nadoknadio građenjem, Belgijanac je u nastavku akcije vratio loptu du Pogbe koji je perifernim vidom primetio da se odbrana Stouka "zalepila" za Huana Matu i Džesa Lingarda tako da je njegov izbor bio Antoni Marsijal.

I bio je to pravi izbor - Francuz kojeg želi Arsen Venger iz prve je zakucao loptu u mrežu iza nemoćnog Batlenda i praktično rešio utakmicu koju je u međuvremenu Đerdan Šaćiri ulepšao pokušajem "makazica" bez ozbiljne opasnosti po dobro postavljenog Davida De Heu.

Nemanja Matić i Pogba u paru rutinski su diktirali tempo meča i nastavili da pokreću igru "na gore" u drugom poluvremenu, tokom kojeg su se ređale prilike pred Batlendom, a kad ga Mata nije savladao iz dva pokušaja, jeste majstor za mečeve sa timovima iz donjeg dela tabele - Lukaku je u 72. minutu postavio konačan rezultat meča 11. pogotkom u sezoni i prvim u Novoj godini.

Semafor:

1:0 - Valensija 9 (Pogba)
2:0 - Marsijal 38 (Pogba)
3:0 - Lukaku 72 (Marsijal)

Belgijanac je do kraja pogodio i stativu, ali će i on i Murinjo biti zadovoljni što se ekipa odvojila od zahuktalog Liverpula.


Murinjo je bio pod pritiskom javnosti zbog tri vezana remija i, naročito, serije rasprava u koju se upleo, ali je trijumfom nad Evertonom od 2:0, uvođenjem Antonija Kontea u bizarnu svađu i ovom pobedom nad Stoukom uspeo da prevaziđe krizu.

Da li će i Lambert, dugogodišnji asistent Karla Anćelotija i jedan od neuspešnijih menadžera Svonsija u Premijer ligi, uspeti da preokrene stvari u svoju korist na "Britaniji"? Videćemo. Trenutno, Stouk je tim sa dve pobede u poslednjih 14 utakmica i četiri poraza u nizu.

Junajted: De Hea - Valensija, Džons, Smoling, Šo - Matić, Pogba - Mata, Lingard, Marsijal – Lukaku.

Stouk: Batlend - Timon (Vimer), Martins Indi, Zuma, Bauer - Flečer - Ajrlend, Alen, Šaćiri, Čupo-Moting - Krauč.

Rezultati:

ponedeljak

Mančester junajted - Stouk 3:0 (2:0)
/Valensija 9, Marsijal 38, Lukaku 72/

nedelja

Bornmut - Arsenal 2:1 (0:0)
/Vilson 70, Ajb 74 - Beljerin 52/

Liverpul - Mančester siti 4:3 (1:1)
/Okslejd Čemberlejn 9, Firmino 59, Mane 61, Salah 68 - Sane 40, B. Silva 84, Gundogan 90+1/

subota

Čelsi - Lester 0:0

Kristal Palas - Barnli 1:0 (1:0)
/Sako 21/

Hadersfild - Vest Hem 1:4 (1:1)
/Loli 40 - Nobl 25, Arnautović 46, Lanzini 56, 62/

Njukasl - Svonsi 1:1 (0:0)
/Hoselu 68 - Aju 60/

Votford - Sautempton 2:2 (0:2)
/Grej 58, Dukure 90 - Vard-Praus 20, 44/

VBA - Brajton 2:0 (1:0)
/Evans 4, Doson 55/

Totenhem - Everton 4:0 (1:0)
/Son 26, Kejn 47, 59, Eriksen 81/

Tabela: Siti 62, Junajted 50, Liverpul 47, Čelsi 47, Totenhem 44, Arsenal 39, Barnli 34, Lester 31, Everton 27, Votford 26, Vest Hem 25, Kristal Palas 25, Bornmut 24, Hadersfild 24, Njukasl 23, Brajton 23, Sautempton 21, Stouk 20, VBA 19, Svonsi 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC