• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković kao mašina: Igrao sam savršen tenis

Autor mondo.rs

Đoković nije krio zadovoljstvo što je na visokom nivou odigrao prvi takmičarski meč posle šestomesečne pauze i ubedljivo započeo takmičenje na Australijan Openu

"Novak Đoković je savršena teniska mašina", rekao je svojevremeno vrhunski trener Nik Bolitijeri.

Upravo to potvrdio je srpski teniser na svom povratničkom meču protiv Donalda Janga u prvom kolu Australijan Opena posle šestomesečne pauze.

Đoković, koji je čak šest puta osvajao pehar u Melburnu "počistio" je Amerikanca rezultatom 6:1, 6:2, 6:4 i posle 112 minuta igre izborio plasman u drugo kolo.

Odloženi povratak na teren početkom 2018. godine zabrinuo je mnoge da povreda lakta koja je Đokovića naterala da napravi najdužu pauzu u karijeri nije sanirana, ali je srpski teniser na prvom zvaničnom duelu odagnao svaku sumnju o potpunom ozdravljenu.

Đoković
Izvor: YouTube

Đoković je bio veoma zadovoljan povratkom na teren u velikom stilu, ali nije krio da je strepeo od prvog meča.

"Kada napravite pauzu od šest meseci nikada ne znate kako ćete početi, zbog psihološke blokade i ostalih stvari. Izašao sam na teren sa pravom emocijom. Zahvalan sam što imam priliku da budem ovde, jer pre mesec dana nisam znao da li ću doći u Australiju, lakat nije bio spreman za ovaj nivo takmičenja", rekao je Novak po završetku duela.

Novak Đoković pobedio je levorukog igrača Donalda Janga. Poslednji put je izgubio od tenisera koji servira levom rukom u junu 2014, kada je u finalu Rolan Garosa bio bolji Rafael Nadal

Ipak, dobio je prvi duel ubedljivo i podsetio na najbolje dane svoje karijere, iako je ove godine postavljen za 14. nosioca i zauzima najlošiju poziciju na ATP listi u poslednjih 10 godina.

"Želeo sam da počnem pravim intenzitetom i to sam uradio, vodio sam 6:1, 5:0, igrao savršen tenis, kao da nisam ni prestajao. Uživao sam. Sjajno je vratiti se ovde, ponovo biti na teniskom terenu. Ne postoji bolje mesto da zaigram posle šestomesečne pauze zbog povrede, nego ovde u Australiji", poručio je Nole.

Bivši "broj jedan" posebno se zahvalio svom trenerskom tandemu, Andreu Agasiju i Radeku Štepanku na velikoj podršci.

"Želim ovde pred svima da se zahvalim Agasiju na svemu, što je ovde sa nama i što mi pomaže, ali veliko hvala i Radeku, koji je kao i Andre moj prijatelj", rekao je Nole.

Za Đokovića je važno i to što nema dodatni pritisak odbrane velikog broja poena u Melburnu, jer je prošle godine eliminisan već u drugoj rundi, tako da brani samo 45 ATP poena.

Njegov naredni protivnik biće Francuz Gael Monfis, koji je na startu ubedljivo, u tri seta, pobedio kvalifikanta iz Španije Haumea Munara - 6:3, 7:6, 6:4.

Taj duel biće na programu u četvrtak.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragan

Gledao sam treci set, kad je ovaj Young po rezultatu "najbolje" igrao, pa taj lik nije mogao da se sastavi, da poveze 2 cestita poena. Na svoj servis mucenje, a na Novakov ni da primirisi. Ali, pravi protivnik za povratak posle 6 meseci. Videcemo kakva ce reakcija biti kad neko malo pritisne Novakov servis. Inace, Novakove cifre u mecu na kraju i nisu bile tako impresivne, 27 neiznudjenih gresaka i realizacija brejkova 6/25. Protiv ozbiljnijeg protivnika ce biti cupavo. U svakom slucaju, dobrodosao nazad, Nole!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC