• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zamena za Donalda je tu, ali šta je sa ostalima?

Autor mondo.rs

Mnogo znakova pitanja pored Zvezdinih igrača i potencijalnih pojačanja ove zime.

 FK Crvena zvezda prelazni rok zima 2018 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Zimski prelazni rok uveliko traje, pojedini fudbaleri već mesecima se dovode u vezu sa Crvenom zvezdom, a priča se i o odlascima onih kojima na leto ističu ugovori (Donald, Kanga, Le Talek i Srnić).

Za sada, stigli su El Fardu Ben iz Olimpijakosa (koji je i bio dugo najavljivan) i Stefan Hajdin iz subotičkog Spartaka (što nije bilo očekivano), dok je klub napustio jedino Rikardinjo, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor.

Za Damijena Le Taleka se interesuje Bašakšehir iz Turske, ali je njegova želja da se oproba u nekoj od "Liga petice". MONDO saznaje da će, ukoliko u narednih desetak dana ne bude konkretne ponude iz Francuske, Španije, Nemačke, Engleske ili Italije, 27-godišnji Francuz prihvatiti poziv kluba iz Istanbula.

Gelor Kanga je u planovima Sparte iz Praga, a TV Areana Sport navodi da je u Ljutice Bogdana stigla zvanična ponuda od 1.000.000 evra, tako da se nestrpljivo čeka odluka Gabonca. Pominjalo se nedavno da nije zadovoljan uslovima koje su mu ponudili Česi, ali u novonastaloj situaciji, za očekivati je i da ga crveno-beli "poguraju" malo prema izlaznim vratima.

Slavoljub Srnić se već dugo dovodi u vezu sa klubovima iz Nemačke i Turske, međutim, 12. januara je u neformalnom razgovoru izjavio da su mu rođendanske želje vezane za rezultate Crvene zvezde. I tu je pitanje šta će biti ukoliko neko pošalje zvaničnu ponudu.

Mičel Donald je u intervjuu za naš portal nedavno priznao da postoji kontakt sa Dinamom iz Moskve, ali i da nije zadovoljan ponudom, odnosno, da sebe vidi u Zvezdi do kraja sezone, a možda i duže, ukoliko mu klub koriguje platu.

Ako se dogodi da pouzdani holandski vezista, prvi stranac kapiten u istoriji crveno-belih, ipak, napusti klub, mladi Veljko Nikolić kao "zapeta puška" čeka svoju šansu.

"U prvom timu mi je uzor Donald. Ugledam se na njegove igre i nadam se da ću ga jednom zameniti", izjavio je Zvezdin omladinac, koji se i ove zime nalazi na pripremama seniorskog tima.

Pred izlaznim vratima je i Ričmond Boaći, za kojeg se nezvanično interesuje ogroman broj klubova, među njima i Čelsi, ali nikako da neko i otpočne pregovore sa crveno-belima o transferu.

Što se tiče dolazaka, više puta je naglašavano da će oni zavisiti od toga ko napusti klub.

Ben bi trebalo da nadomesti odlazak Boaćija, pa i Srnića, pošto se fudbaler sa Komorskih Ostrva dobro snalazi i na poziciji desnog krila. Hajdin je projektovan kao konkurencija Milanu Rodiću uz levu aut liniju, pošto je Dušan Anđelković već na zalasku karijere i teško da će po završetku sezone sa njim biti produžen ugovor, a mladom Aleksi Terziću neophodno je iskustvo, te će na pozajmicu u Grafičar, dok Stefan Milošević nije ni u širim planovima trenera Vladana Milojevića.

Za mesto desnog krila, koje trenutno pokrivaju Slavoljub Srnić i Nemanja Milić, ipak, bio je projektovan Milan Jevtović, ali Sportski žurnal piše da je i pored njegove velike želje da zaigra u crveno-belom dresu sa kumom Brankom Jovičićem, ovaj transfer doveden u pitanje, jer novo rukovodstvo Antalije traži od 24-godišnjeg igrača da oprosti dugove pre nego što dobije "čiste papire".

"Na čekanju" su i potencijalni dolasci Mirka Ivanića i Nemanje Milunovića iz BATE Borisova, te Danijela Aleksića iz Sent Galena, Filipa Đuričića iz Sampdorije...

Sve ovo nije iznenađujuće kada su u pitanju prelazni rokovi. Moguće je da se situacija preokrene u samo jednom danu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC