• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kvitova na kolenima, Halep prošla posle drame

Autor mondo.rs

Dvostruka šampionka Vimbldona eliminisana u prvoj rundi Aus Opena. Andrea Petković bolja od nje u triler maratonu

Petra Kvitova brzo je spakovala kofere! Dvostruka šampionka Vimbldona, trenutno 28. igračica sveta eliminisana je u prvom kolu Australijan Opena.

Pobedila ju je Andre Petković iz Nemačke posle gotovo tri sata igre u neizvesnoj završnici - 6:3, 4:6, 10:8.

Čehinja je bila bliža pobedi, kada je u odlučujućem setu napravila četvrti brejk i povela 8:7, a onda je Andrea u potpunosti preokrenula situaciju. Uspela je da dobije tri gema u nizu, od čega dva puta da oduzme Kvitovoj servis i zasluženo izbori plasman u drugo kolo.

ao
Izvor: YouTube

Prva teniserka sveta Simona Halep ostvarila je pobedu na startu prvog grend slema sezone - 7:6 (7:5), 6:1, ali je takođe vodila veliku bitku protiv Destani Ajave iz Australije, koja je kroz kvalifikacije stigla do glavnog žreba.

Ajava, 193. igračica sveta, u prvom setu je vodila rezultatom 5:2, a Rumunka je posle perioda loše igre uspela da u potpunosti preokrene tok meča. Ona je u drugom setu bila ubedljivija na terenu, ali je imala problem sa povredom, jer je izvrnula članak leve noge, što se to ipak nije odrazilo na rezultat.

Šampionka Vimbldona i treći nosilac u Australiji Gabrinje Muguruza lako je prošla u drugo kolo, pobedom u dva seta nad Džesikom Ponše (6:4, 6:3). Ona će u narednom kolu igrati sa Hsieh Su-Vei sa Tajvana i pokušati da preuzme prvo mesto na WTA listi od Simone Halep.

Uspešan start imala je i bivša šampionka Australijan Opena Marija Šarapova, koja je bila bolja od Nemice Tatjane Marije - 6:1, 6:4. Ruskinja će u narednoj rundi ukrstiti reket sa Anastasijom Sevastovom, 154 nosiocem u Melburnu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC