Tužilaštvo: Pokrenuta istraga o ubistvu Ivanovića

Autor:

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je predistražni postupak povodom ubistva predsednika GI "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. Kosovska policija nudi 10.000 evra za informaciju o ubistvu.

3
A- A A+

Tužilaštvo je Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije i Bezbednosno-informativnoj agenciji podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja u pravcu krivičnog dela terorizam, precizira se u saopštenju.

Istovremeno je u toku dana Tužilaštvo održalo sastanak sa predstavnicima ovih organa, dodaje se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas da je ubistvo Olivera Ivanovića za Srbiju teroristički čin i da će Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenuti predistražni postupak i dostaviti zahteve ostalim nadležnim organima, MUP, BIA i drugim.

Vučić: Teroristički akt, Srbija će naći ubice!

Kako je rekao, na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost je dogovoreno da se uputi pismo EULEKS-u i UNMIK-u sa našism zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sporovođenju istrage na terotoriji Kosova i Metohije i to zato što smo uvereni da bi njihovo učešće značilo otkrivanje istine o ubistvu.

KOSOVSKA POLICIJA: 10.000 EVRA ZA INFORMACIJU O UBISTVU

Kosovska policija ponudila je nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu doprineti rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića, objavljeno je na sajtu KP.

Policija je istovremeno uputila apel građanima koji imaju informacije u vezi sa ovim slučajem da ih dostave policiji i na taj način pomognu identifikaciji počinioca ovog kriminalnog dela.

"Ima nekih dokaza, ali nisu za javnost"

Komandir kosovske policije za region Sever Besim Hoti izjavio je da policija nema informacije o mogućem počiniocu ubistva Olivera Ivanovića, ali da se na tome intenzivno radi. Hoti je rekao da postoje neki dokazi, ali da oni nisu za javnost, već će služiti policiji i tužilaštvu u daljem toku istrage. "Ono što smo rekli preliminarno, to ostaje zasad. Najbitnije za građane je da mi nemamo informaciju za mogućeg počinioca ovog slučaja, ali sigurno radimo na tome intenzivno", rekao je Hoti.

"Građani koji poseduju informacije u vezi sa ovim slučajem mogu da ih dostave na brojeve telefona 080019999ili 192, ili na e-mailinfo@kosovopolice. com," navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Napominje se da su pozivi na ponuđeni broj besplatni, a anonimnost i identitet lica biće sačuvani, osim ukoliko dobrovoljno ne izjave drugačije, stoji u saopštenju.

UBISTVO IVANOVIĆA: Policija našla dokaze!?

Kako navode, policija trenutno radi na prikupljivanju i analiziranju svih relevantnih dokaza i činjenica, kako bi što pre rasvetlili slučaj i počinioce ovog kriminalnog dela izveli pred lice pravde.

ATENTAT: Ubijen Oliver Ivanović!

Istovremeno, ministar unutrašnjih poslova Kosova Fljamur Sefaj izjavio je da će se to ministarstvo posvetiti pronalaženju i kažnjavanju ubica Olivera Ivanovića i ocenio da "ovakva dela nisu dobra za
procese kroz koje prolazi Kosovo".

Sefaj je pozvao građane da ostanu mirni i da sarađuju sa nadležnim organima koja rade na rešavanju ovog ubistva.

Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović ubijen je u pucnjavi koja se jutros oko 8.15 časova dogodila u Kosovskoj Mitrovici. Na Ivanovića su pucali dok je ulazio u prostorije svoje stranke.Tagovi:

Ostale vijesti