• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pobeda Srbije, verovatno nedovoljna!

Autor mondo.rs

Srbija pobedila Island 29:26 (12:12), a Petar Nenadić propustio poslednji napad za "plus četiri" i drugu fazu. Sada zavisimo od Šveđana, koji se sastaju sa Hrvatima u trećem kolu Grupe A.

Srbija je pobedila!

ALI…

"Orlovi" su u trećem kolu Grupe A, na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, savldali Island 29:26 (12:12), međutim pitanje je da li će jedan trijumf biti dovoljan za plasman u drugu fazu.

U splitskoj Spaladiju areni viđen je dramatičan završetak, u kojem je Sbija imala poslednji napad i priliku da prvi put na utakmici povede sa željenih "plus četiri", a verovatno i da pobedi razlikom koja joj je garantovala selidbu u Zagreb, gde će se spojiti Grupa A i Grupa B.

POGLED NA TABELU

PRVO KOLO: Švedska – Island 24:26, Srbija – Hrvatska 22:32

DRUGO KOLO: Srbija – Švedska 25:30, Hrvatska – Island 29:22

TREĆE KOLO: Srbija – Island 29:26, Hrvatska – Švedska

TABELA: Hrvatska (-1) 4, Švedska (-1) 2, Island 2, Srbija 2. KRUG: Švedska 2 (+3), Island (-1), Srbija (-2).

Selektor Jovica Cvetković je odlučio da pozove poslednji tajm-aut i osmisli akciju za gol. Imali smo raspoloženog levog beka Milana Jovanovića, momka koji je na "minus tri" u drugom delu i pokrenuo uspavanu Srbiju. Bili su tu i Žarko Šešum (igrač utakmice), raspoložena krila Bogdan Radivojević i Nemanja Ilić, a mogli su i pivotmeni da naprave nešto.

Ipak…

Lopta je došla do Petra Nenadića, najboljeg igrača Srbije, ali ne i na ovom šampionatu, na kojem mu je malo toga polazilo za rukom, a posebno protiv Islanda. Umesto smišljenog napada i šuta, Nenadić je pucao sa 11 metara i Bjorgvin Pal Gustavson nije imao većih muka da spreči gol i senzaciju.

Nažalost, sada se nadamo nemogućem, jer teško da Šveđani mogu nešto više protiv Hrvatske pred njenom publikom i, objektivno, najboljeg tima u grupi. Dovoljan će nam biti i bod...

Najefikasniji u srpskom timu bili su Šešum i Radivojević sa po pet golova, Nemanja Zelenović je postigao četiri, a po tri Jovanović, Ilić i Nenadić. Prvi strelac utakmice bio je Gudjon Valur Sigurdson sa osam pogodaka.

Srbija je u prvih 15 minuta meča protiv Islanda u nekoliko navrata imala dva gola prednosti, ali se potom Gustavson razbranio, dok je Sigurdson bio više nego rasložen u napadu. I pored bolje igre Islanđana, na veliki odmor se otišlo nerešenim rezultatom (12:12).

Rukometaši Islanda su dosta agresivnije počeli drugo poluvreme, iskoristili su nerezonske šuteve i greške Srbije, tako da su u 43. minutu stigli do tri gola prednosti (16:19).

Kada je izgledalo da je utakmica rešena, Srbija je u 50. minutu golovima Jovanovića, Šešuma i Radivojevića stigla do izjednačenja (23:23). U poslednjih pet minuta utakmice Srbija je odigrala i najbolje, pogađali su Marsenić, Radivojević i Ilić pa je Srbija povela 29:26...

Sudije su: RALUJ LOPEZ Oskari SABROSO RAMIREZ Anheliz Španije.

SRBIJA: Cupara (11 odbrana), Ivanišević, Šešum 5, Vujić 2, Đukić, Beljanski, Nenadić 3, Radivojević 5, Marković, Đorđić 1, N. Ilić 4, Jovanović 3, Zelenović 4, Marsenić 2, Crnoglavac, Obradović.

ISLAND: Gustavson (14 odbrana), Bjorgvinson , Kristjanson 4, Palmarson 4, Karson3, Halgrimson, Atlason, Elison, Sigurdson 8, Gislason, Gudmundson 4, Magnuson, A. T. Gunarson 3, Arnarson, B. M. Gunarson, Smarason.


IZ MINUTA...

DRUGO...

29:26 Kraj!

Au, bilo je dramatično u poslednjem minutu... Islanđani nisu iskoristili napad, Srbiji je ostalo 15 sekundi, ali ga je na polovini prekinuo selektor Cvetković tajm-autom. Umesto na vrlo raspoloženog Milana Jovanovića ili igrača utakmice Žarka Šešuma, poslednji napad išao je na Nenadića, koji je šutirao sa deset metara, a Gustavson odbranio. Vremena više nismo imali... Šteta. Tek na momente su naši momci pokazali da znaju, da imaju kvalitet, a zbog čega je tako, to je već za analizu.

28:26 (58. minut) Ilić koristi sedmerac koji je iznudio Jovanović (26:25), najbolji igrač Srbije na meču. Mi primamo golove za priču, Sigurdson se bacio u peti metar i dao gol iz odbojke, pošto je prethodno promašio sedmerac. Radivojević koristi kontru za "plus dva."

25:25 (55. minut) Jovanović, bravo dečko! Srbija vodi 25:24. Islanđani su imali napad minut i po sa samo jednim šutom na gol. Drugi je iskoristio Sigurdson.

24:24 (52. minut)
Karason na jednoj, pa Jovanović na drugoj! Mladom igraču potrebo je više slobode i čim ju je dobio, počeo je da rešeta. Nerešeno je.

22:23 (49. minut) Jovanović i Šešum smanjuju na 22:23. Do kraja je ostalo nešto više od deset minuta. Srbija teško može do plus četiri, ali može do pobede, a da li će biti pirova (ako je bude) zavisiće od meča Hrvatska – Švedska.

20:22 (48. minutu) Napadi nam traju najduže na prvenstvu. Mučimo se za svaki gol, kreativnosti u igri gotovo da i nema. Jednostavno, loši smo! Nenadić je daleko van forme, solira i greši. Iz greške u grešku… Sada je iskoristio sedmerac.

17:20 (43. minut)
Island je u jednom napadu uspeo da tri puta blokira srpske bekove, koji bi, opet se čini, mogli ceo dan da se dodaju između sebe, iako, očigledno je, da to već decenijama u modernom rukometu ne daje rezultat. Igra za nervni slom svakog iskrenog ljubitelja rukometa u Srbiji.

15:18 (39. minut) Palmarson je i sa crte pogodio za prvo vođstvo od dva gola razlike. Prednost je smanjio na 14:15 Radivojević. Srbija je igrača više odigrala očajno, kao i svaki put na Euru. Primili smo gol, nerezonski šutnuli sa devet metara i napravili probijanje. Po onome što pokazujemo na terenu, ne da nismo zaslužili drugu fazu, već ni to da se nađemo na Euru. Kontre su nam kao usporeni film, koncentracija na minimumu… Rukomet koji Srbija igra niti je lep, niti daje rezultat. Island polako pravi razliku i, čini se, privodi kraju učešće Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

13:14 (35. minut) Đorđić je postigao prvi gol na utakmici, a zatim smo pogrešili u napadu za "plus dva". Palmarson je "zategao" sa devet metara i izjednačio na 13:13. Potom je Gudmundson zaradio isključenje zbog udaranja Šešuma, a Đorđić nepotrebno šutnuo sa devet metara pravo u Gustavsona. Karason vraća prednost Islandu...

PRVO...

12:12 (prvo poluvreme) Španci su izmislili sedmerac za Island (bukvalno). Cupara brani! Neverovatni smo na ovom šampionatu. Zelenović je očajno šutno iz napada koji je dugo stajao, a onda se niko nije vratio, tako da je Gustavson bacio još jednu kontru za Sigurdsona...

12:11 (29. minut)
Smarason je zbog povlačenja Zelenovića dobio isključenje, a Jovica Cvetković je pozvao tajm-aut. Vrlo lepo Nenadić za Vujića, koji sa crte postiže gol za 11:11. Imali smo priliku u 27. minutu da s levoh krila ponovo povedemo, ali je Gustavson odbranio. Ipak, nakon greške Islanđana, Šešum postiže drugi pogodak. Srbija vodi.

10:11 (25. minut) Prvi gol Petra Nenadića za 9:9 u 22. minutu. Dugo su "orlovi" bili bez gola, ali raspucao se i Island. Tačnije, Sigurdson je od prvog minuta raspoložen i postiže još jedan pogodak. Konačno i gol Bogdana radivojevića sa desnog krila. Međutim, Sigurdson je bez greške na drugoj strani sa levog krila...

8:9 – Vođstvo Islanda. Serija "ribara" 3:0. Stvari polako dolaze na svoje. Šešum je zaradio treće isključenje za Srbiju.

8:8 - (19. minut) Marsenić je opet isključen, a posle faula Gunarson nema problem da realizuje sedmerac. Gustavson i Cupara su odlični u prvih 15 minuta. Srbija nije iskoristila novi napad, a Sigurdson je realizovao kontranapad. Prvi put je Srbija ima igrača više. Nenadić solira, šutira nerezonski, a zatim i Radivojević sa naše polovine…

8:6 - (15. minut) Beljanski je prvi igrač koji je isključen. Island ne koristi napad, nažalost, ni Nenadić, koji je prvi put u igri večeras. "Ribari" nisu postigli gol sa igračem više. Gudmundson je napašao rešenje u napadu, koji je izgledao vrlo loše. Radivojević pre toga nije iskoristio zicer, baš kao i Karason kontru "jedan na jedan". Zelenović je raspoložen. Rezultat je i dalje 8:6.

11. minut - Gunarson na početku devetog minuta koristi prvi sedmerac na meču. Igramo tečno u napadu, Zelenović je napravio prostor za Ilića, odigrao ka njemu, a levo krilo po drugi put bilo uspešno u utakmici odluke za Srbiju. Cupara je odbranio udarac Sigurdsona, a Šešum sa deset metara poslao "bombu" za 7:5.

5:4 - Posle dva prošuštena napada Island je u sedmom minutu izjednačio. Raspucao se Sigurdson. U sledećem napadu Marsenić je sjajno pokupio "odbitak" i vratio ga u mrežu "ribara."

4:3 - Vrlo lep gol Sigurdson sa krila.

4:2 - Cupara je bacio kontru za Ilića, a ovaj je postigao gol.

3:2 - Još jednom Zelenović postiže gol sa devet metara. Dobro nam ide u napadu, za pohvalu.

2:2 -  Zelenović vraća. Za sada po dva napada i dva gola.

1:2 - Sigurdson i to opet sa crte. Mora Srbija jače u odbrani ako misli nešto ozbiljno da uradi večeras. Čeka je veliki posao.

1:1 - Evo i prvog gola Stefana Vujića...

0:1 - Kristjanson postiže prvi gol na Euru, sa crte.


Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djuro

Napred švedskaaaa

Djuro

Ipak će bidne karastrofa

Djuro

Netje biti karastrofe

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC