• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doelman veliko pojačanje Budućnosti!

Autor mondo.rs

Prvoplasirani tim ABA lige angažovao je iskusnog američkog krilnog centra.

 Dzastin-Doelman-potpisao-za-Buducnost. Izvor: MN PRESS

Dugo je Budućnost bila u potrazi za pojačanjem na unutrašnjim pozicijama, a u utorak je iz Podgorice odjeknula prava transfer "bomba".

Ugovor sa "plavima" potpisao je Amerikanac Džastin Doelman (32 godine, 208 cm), prethodnih sezona istaknuti igrač Barselone i Valensije.

Doelman je jesenas kratko nastupao za Efes, ali je zbog njegove povrede leđa saradnja prekinuta.

"Doelman se u prethodnom periodu oporavljao od povrede, što nam je omogućilo da se dogovorimo sa njim u okvirima budžeta koji je daleko manji nego što je uobičajeno za igrača ovakvog kalibra", prokomentarisao je predsednik Budućnosti Dragan Bokan.

IGRAO I ZA TZV. KOSOVO

Doelman je leta 2016. kao naturalizovani igrač nastupao za reprezentaciju otcepljene srpske pokrajine, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Zahvaljujući tome što je trenutno slobodan, ukazala nam se sjajna prilika da jedan od najboljih igrača u Evropi zaigra za naš klub. O njemu ne treba trošiti reči, njegovo ime je svrstano u sam vrh košarke na ovim prostorima", dodao je on.

Osim što zauzima prvo mesto na tabeli ABA lige, Budućnost sa velikim ambicijama nastupa i u Evrokupu. Posle dva kola Top 16 faze ima skor 1-1 i u naredna dva meča protiv italijanskog Trenta bi mogla da završi značajan deo posla oko plasmana u četvrtfinale.

Bokan je za MONDO rekao da Doelman stiže u Podgoricu u četvrtak, a da se njegov debi očekuje u nedelju protiv Olimpije, ili 24. januara u Trentu.

"Izuzetno sam zadovoljan što ćemo se pojačati pod košem i biti tvrd orah za sve protivnike. Svesni smo da nam je bio potreban visoki igrač i ovo neočekivano i zaista fantastično pojačanje nam daje dodatni vetar u leđa", završio je prvi čovek "plavih".

Doelman je 2013. i 2014. biran u idealnu petorku Evrokupa, a 2014. bio je MVP finala tog takmičenja i MVP španskog prvenstva.

Prošle sezone u dresu Barselone je beležio prosečno 7,8 poena i 3,1 skokova na 15 mečeva Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC