Vučić ide na Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u subotu i nedelju na Kosovu i Metohiji kako bi razgovarao sa Srbima.


To je večeras izjavio direktor Kancelarije za KIM Marko Đurić.

On je za RTS rekao da će sprski predsednik najpre posetiti Kosovsku Mitrovicu.

Srbi na Kosovu su prilično uznemirani nakon jutrošnjeg ubistva srpskog političara Olivera Ivanovića ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 Lider pokreta Sloboda, demokratija, pravda Oliver Ivanović upucan je jutros oko 8.15 prilikom dolaska u stranačke prostorije u Kosovskoj Mitrovici.

Obdukcioni nalaz je pokazao da je Oliver Ivanović jutros ubijen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", rekao je Tanjugu direktor Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

"Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša", precizirao je Ivanović nakon obdukicje koja je trajala oko četiri sata.

Svi srpski političari osudili su atentat na Ivanovića, a predsednik Srbije je sazvao danas hitnu sednicu Saveta za bezbednost.

Ubistvo je okarakterisano kao teroristički akt, a  na današnjoj sednici je i dogovoreno da se uputi pismo organima Euleksa i Unmika zahtevom da državni organi Srbije učestvuju u sprovođenju istrage na teritoriji Kosova.

Ostale vijesti