• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Sjajni Džumhur u trećem kolu!

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur izborio je u srijedu ujutro plasman u treće kolo Australijan Opena, gdje će igrati protiv Rafaela Nadala, prvog tenisera svijeta!

Sarajevski teniser je savladao Australijanca Džona Milmana rezultatom 3:1, u setovima 7:5, 3:6, 6:4, 6:1.

Džumhur je odlično počeo meč i već na samom početku oduzeo servis Milmanu, ali je Australijanac uspio da se vrati i napravi "brejk" u šestom gemu. Ipak, Džumhur je uzvratio u 11. gemu i ponovo "brejknuo" rivala i potom na svoj servis "ovjerio" prvi set - 7:5.

U drugom setu na početku identična situacija, Damir je osvojio "brejk" i činilo se da će nastaviti u pobjedničkom ritmu. Međutim, domaći teniser je dva puta oduzeo servis Džumhuru u šestom i osmom gemu za izjednačenje u setovima - 3:6.

Australijanac je u tim trenucima dominirao zbog psihološke prednosti, pa je na startu trećeg seta oduzeo servis Damiru, koji je uzvratio "ribrejkom", pa je do desetog gema treći set bio poprilično izjednačen.

Tada je Damir ponovo oduzeo servis Australijancu i poveo sa 2:1 (6:4), da bi u četvrtom "pomeo" rivala omogućivši mu samo jedan osvojeni gem za veliku pobjedu i plasman u treće kolo prvog grend slema sezone u Melburnu.

A tamo će Džumhura sačekati prvi reket svijeta Rafael Nadal iz Španije, koji je sa 3:0 u setovima 6:3, 6:4, 7:6 (7:4) nadigrao Argentinca Leonarda Majera.

...
Izvor: Dailymotion

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC