• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dangubić o svom rekordu: "Nisam hteo da forsiram"

Autor mondo.rs

Protiv Himkija je odigrao najefikasniju od svojih 80 utakmica u Evroligi. Pročitajte šta je izjavio nakon meča,

 Nemanja-Dangubic-trojke-protiv-Himkija. Izvor: MN PRESS


Nemanja Dangubić igra četvrtu evroligašku sezonu i prošle večeri već je postavio rekord kada je u pitanju njegov broj trojki u jednoj takmičarskoj godini.

2014/15 postigao ih je 13
2015/16 - 14
2016/17 - 16
2016/18 - 17

Utakmicu protiv Himkija Zvezdin starter počeo je sa četiri uzastopno ubačene trojke, a do kraja utakmice pogodio je još jednu i završio je meč kao drugi najefikasniji igrač iza Tejlora Ročestija, sa 20 poena.

Duel protiv Moskovljana bio je Dangubićev rekordni u Evroligi i kada je u pitanju poenterski učinak i kada je u pitanju konačni indeks korisnosti 15. Ipak, neće ga upamtiti i po pobedi, jer je Aleksej Šved u finišu poveo Himki ka desetom trijumfu u najjačem takmičenju.

"Nismo imali rešenja za njihova preuzimanja u odbrani. Pokušali smo par puta da ubacimo loptu pod koš, nismo uspeli, oni su se već navikli na rešenja '1 na 1' sa vrha reketa, skupljali su, mi nismo bili u ritmu i nismo uspeli da rešimo njihovu odbranu u četvrtoj četvrtini", rekao je Dangubić posle meča.

Do poluvremena je postigao pet trojki i ubacio 18 poena. U drugom je prestao da šutira i stao je na 20.

"U prvom poluvremenu sam uzeo dosta otvorenih šuteva, pogodio sam i neke teške, dok u drugom nisam hteo da forsiram. Odlučio sam da čekam ako se otvori nešto, da pokušam da napadnem i kaznim. Posle sam imao problema sa faulovima, ušao je Laza i uradio dobar posao na Švedu. To je to".

POVEZANE VIJESTI

Veče u "Pioniru" bilo je emotivno zbog povratka Čarlsa Dženkinsa, koji je priznao da mu nije bilo svejedno. Nije bilo jednostavno i onima koji su morali da igraju protiv njega.

"Čudno je bilo. Videlo se da mu je dosta značila ova utakmica. Drago mi je da smo se videli i želim mu sreću u nastavku sezone".

Sledeći meč ponovo stiže za 48 sati, jer Zvezda kreće u sredu na gostovanje Makabiju.

"Ima još dosta da se igra, moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Na redu je Makabi, sigurno da i oni žele da zadrže što bolju poziciju. Sigurno će biti dobra atmosfera, ali imamo jedan da se se spremimo i probamo da zabeležimo pobedu... Raspored je paklen, ali nismo jedini, tako da ne smemo da se žalimo", dodao je Dangubić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC