• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šved: U Beogradu je najbolja atmosfera u Evroligi!

Autor mondo.rs

"Ruski snajper", prvi strelac Evrolige ove sezone, smatra da ne postoji bolja atmosfera na košarkaškim terenima od one u Beogradu.

 Aleksej-Sved-o-navijacima-Crvene-zvezde-Najbolja-atmosfera-je-u-Beogradu Izvor: MN PRESS

Navijači Crvene zvezde uverili su se u utorak uveče zbog čega je Aleksej Šved najplaćeniji košarkaš Evrolige, ali se i "ruski snajperista" uverio zbog čega je beogradska publika na takvom glasu u Evropi i šire.

"Iznad svega, ovo je važna pobeda za nas jer smo izgubili nekoliko utakmica u nizu. Bilo nam je potrebno nešto poput ovoga da se podignemo. Naravno da smo srećni, naročito jer smo pobedili pred ovakvim navijačima. Mislim da je najbolja atmosfera u Evroligi upravo ovde, veoma je teško igrati protiv Crvene zvezde pred ovakvim navijačima... tako da, srećni smo", rekao je Šved u "Pioniru", čije tribine nisu bile ispunjene do poslednjeg mesta, ali u kojem je itekako odjekivalo.

Crvena zvezda Himki
Izvor: YouTube/Euroleague



Treneru, u redu je

U jednom trenutku početkom drugog poluvremena, kada je naš košarkaš Stefan Marković zakasnio da pokrije Tejlora Ročestija, što je plej Crvene zvezde kaznio trojkom, Barcokas je "poludeo" i počeo da viče na iskusnog beka, a "Pefi" mu hladnokrvno rukom pokazao da se smiri i da će sve biti u redu. Usledila je serija Himkija u trećoj četvrtini kojom je rešen meč.

Doduše, odjekivalo je i kada je Šved "pucao". Ubacio je 29 poena od kojih su neki bukvalno "prelomili" utakmicu u kojoj su crveno-beli iskazali mnogo slabosti, lošu formu i zamor, a opet sve vreme "bili tu" i imali priliku da se vrate i odigraju egal završnicu.

"Moji saigrači i trener mi veruju. Ja samo želim da igram svom snagom u svakoj utakmici. Kada pobedite je sjajno, ali kada izgubite apsolutno nije važno kako ste igrali, individualno", rekao je Šved da njegova partija ne bi vredela ništa da je tim Dušana Alimpijevića na kraju bio bolji.

"Celu utakmicu odigrali smo na isti način, ali na kraju presudila je naša bolja odbrana i nekoliko skokova. Ceo tim je odigrao divan meč", zaključio je prvi strelac Evrolige sa prosekom od 22,3 poena uz 46,8 odsto u šutu za dva i 34,5 za tri poena.

Dangubić: Nisam forsirao

Šved je u Beogradu i Milanu ubacio 29, u Malagi i Bambergu 28, što potvrđuje da je motivisaniji pred gostujućim navijačima i da za njega pojam "prednost domaćeg terena" ne postoji.

"Očekivali smo ovako nešto. Znali smo da će atmosfera biti vatrena, tako da smo morali da odigramo čvršće nego inače da bismo pobedili. Ovo je važna pobeda na gostovanju, imamo deset trijumfa u Evroligi na šta smo ponosni", rekao je Jorgos Barcokas, koji je s mnogo energije vodio utakmicu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC