Telo Olivera Ivanovića danas stiže u Beograd FOTO

Autor:

Telo ubijenog lidera "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića danas stiže u Beograd, a sutra će biti sahranjen na Novom groblju. Porodica i prijatelji proveli su noć u sedištu stranke ipred kog je ubijen, odajući poslednju počast.

0
A- A A+

Prijatelji, rodbina, cela Severna Mitrovica, poštovaoci Olivera Ivanovića iz Srbije od juče odaju poštu ubijenom političkom predstavniku kosovskih Srba.

Desetine ljudi iz Severne Mitrovice, sa severa Kosova, ali i iz centralne Srbije stajalo je noćas u redovima da oda počast Oliveru Ivanoviću, javlja iz Mitrovice reporter RTS-a.

Telo Ivanovića će biti prevezeno u 11 časova za Beograd, a očekuje se da će ga orgomna kolona vozila ispratiti do administrativne linije.

Ivanović će biti sahranjen u četvrtak u 12.30 na Novom groblju u Beogradu.

Situacija u Kosovskoj Mitrovici je mirna, policija je prisutna na svim prilaznim putevima severnom delu grada, a tokom cele noći patrola kosovske policije bila je raspoređena ispred sjedišta SDP-a.

Građani su se okupili u više gradova širom Srbije kako bi odali poštu ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću.

Na Svetosavskom platou ispred i u Hramu Svetog Save Beograđani su sinoć stajali sa upaljenim svećama, ćutke odajući poštu ubijenom političaru sa KiM.

Ispred Hrama su, između ostalih, bili I francuski humanitarac Arno Gujon, glumac Nikola Koja, političari opozicije...

oliver ivanović, paljenje sveća, hram, crkva, sveća, sveće Foto: Mondo/Stefan Stojanović

U Nom Sadu ispred Uspenske crkve i na Trgu slobode u Novom Sadu građani  su palili sveće i tako odali poštu ubijenom lideru "Srbija, demokratija, pravda".

Sveće je zapalilo više desetina Novosađana, među kojima je bio veliki broj funkcionera nekoliko političkih stranaka.

U Nišu su građani odali počastpaljenjem sveća u Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Građani Leskovca poštu su odali u Hramu svete Trojice, gde je održano opelo. U Leskovcu je bilo zapaženo i pojačano prisustvo policije, javljaju mediji.

Građani su se okupili posle poziva na društvenim mrežama, a u kome je između ostalog pisalo "da svetlo bude jače od mraka" i "nas je ipak više", što je bio Ivanovićev slogan na poslednjim izborima.

Oliver Ivanović je upucan u ponedeljak u 08.10h u ispred sedišta svoje Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" u Kosovskoj Mitrovici.

Ivanović je ubijen sa šest metaka iz pištolja iz pištolja "Zastava M70A" ili "duga devetka".

Postoji šest ulaznih rana i četiri izlazne, dva metka su se zadržala u telu. Povrede su u predelu gonjeg dela grudnog koša, pokazala je obdukcija.

Ostale vijesti