• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAVRŠENO: Everton više nije u Partizanu!

Autor mondo.rs

Poslednji dani (sati) Brazilca Evertona Luiza u Partizanu su istekli. Crno-beli dogovorili sve sa SPAL-om. Na njegovo mesto sigurno dolazi zamena, kaže Ivica Iliev za MONDO.

 ZAVRŠENO: Everton više nije u Partizanu! Izvor: MONDO/Gif
Izvor: MONDO/Gif

"Radno je", javio se sportski direktor Partizana Ivica Iliev na telefon, očekujući, naravno, pitanja o prelaznom roku i sam je nastavio: "Radimo na Evertonu...".

U kom smislu?

"Mi (Partizan) i SPAL. Everton je svoje dogovorio. Ostali su samo detalji, blizu smo. Korektno je da mu izađemo u susret, ali i da zaradimo. On je u Partizanu napravio brutalne stvari, pomogao da osvojimo trofeje, plasiramo se u grupnu fazu Lige Evrope... Neke stvari novac ne može da plati, a on nam je dao svoje srce i ostaće zabeležen kao jedan od najboljih i najvoljenijih stranaca koji su igrali u Partizanu. Treba da budemo ponosni što je bio deo našeg kluba", rekao nam je sportski direktor crno-belih o transferu borbenog Brazilca u klub koji se prošle godine, posle pola veka, vratio u Seriju A.

U međuvremenu je završena i poslednja faza pregovora i Everton više nije igrač Partizana. SPAL je na ime obeštećenja platio 600.000 evra, od toga 400.000 odmah, a ostalo će na rate. Brazilac je potpisao ugovor na dve i po godine.

Iliev je apostrofirao i dobru, poslovnu stranu ovog transfera za Partizan.

"Prodati igrača kojem ističe ugovor za 6 meseci, koji za koji mesec puni 30 godina i i to u klub koji se takmiči u Seriji A, dovoljno govori i o njegovom kvalitetu, ali i o Partizanu", istakao je Iliev.

Gotovo svi Partizanovi Brazilci su do sada imali status voljenih, omiljenih ili čak heroja, poput Klea, Žuke, Leonarda, Evertona... Retki se nisu snašli poput visokog Vašingtona ili Vitora Ugoa.

10 najboljih stranaca FK Partizan

Izvor: MONDO/P. Vujić

Na Evertonovo mesto (mada u prelaznim rokovima uvek treba sačekati potpis ugovora da bi se reklo da je sve završeno), sigurno će, kaže Iliev, doći zamena. Možda i dve!

Iliev ne želi o imenima, ali ponavlja da je Radosav "Raća" Petrović prioritet. Čeka se, dakle, mig lisabonskog Sportinga, a činjenica da on ne može da nastupa za Partizan u Ligi Evrope, promenila je stvar utoliko što ga sad Partizan želi na jednogodišnju pozajmicu.

Pomalo u senci priče o Evertonu, odlascima, ali i dolascima novih igrača (za sada je u Partizan kao novi igrač došao jedino bek Slobodan Urošević), jeste golman Vladimir Stojković, najbolji igrač u Srbiji za 2017. godinu, dobitnik "Zlatne lopte" FSS, jedna od najvažnijih karika u timu Miroslava Đukića.

"Stojković je igrač Partizana, ima ugovor sa Partizanom do leta. Ja bih voleo da ostane do kraja karijere, on mnogo voli Partizan, i mislim da tu neče biti problema. Moja želja, nada... jeste da on ostane ovde i posle leta", kaže Iliev. 

- PRELAZNI ROK -

OTIŠLI: Mohamed el Munir, Petar Đuričković, Saša Marjanović, Lazar Ćirković, Alen Stevanović, golman Filip Kljajić (pozajmica), Teofilus Solomon...

DOŠLI: Slobodan Urošević (bek, kruševački Napredak).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC