• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dimitrov počistio Novaka, pa se mučio 3 i po sata!

Autor mondo.rs

Da broj (3) i odbrana polufinala od prošle sezone nisu nimalo lak zadatak, Grigor Dimitrov uverio se već u 2. kolu Australijan opena.

Braniti polufinale sa brojem (3) ispred imena nije nimalo lako!

Pad i dugo odsustvo Novaka Đokovića, Endija Mareja, Stena Vavrinke, Keija Nišikorija sa ATP tura napravili su dar-mar na ATP listi, osim u slučaju (1) Rafaela Nadala i (2) Rodžera Federea, pa je tako bugarski teniser Grigor Dimitrov osetio koliko je teško biti treći nosilac na gren slemu - bez obzira na sve pogodnosti koje to donosi u smislu žreba i jačine rivala na startu turnira.

Nakon što je prošlogodišnji polufinalista Australijan opena u 1. kolu počistio austrijskog tenisera Denisa Novaka, 226. na ATP listi, rezultatom 6:3, 6:2, 6:1, u poslednjem meču večeri na "Rod Lejver areni" plesao je po ivici eliminacije u maratonskom meču sa 186. teniserom sveta - Makenzijem Mekdonaldsom.



Amerikancu je nestalo goriva u petom setu kada je pri rezultatu 7:6 za Dimitrova trebalo treći put da servira kako bi ostao u meču. Iako do tog trenutka nije viđena nijedna brejk lopta od starta petog seta, Dimitrov je iskoristio prvu koja mu se ukazala i izborio plasman u 3. kolo - 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6.

Duel je trajao tri sata i 28 minuta.

Twitter Embed Code

Naredni rival Dimitrova, koji je samo tri puta prolazio osminu finala gren slem turnira (četvrtfinale Aus opena 2014, polufinale Vimbldona 2014, polufinale Aus opena 2017), biće (30) Andrej Rubljov. On se mučio da na startu izbaci veterana Davida Ferera, za šta mu je bilo potrebno pet setova, dok je u drugoj rundi u četiri seta savladao Markosa Bagdatisa i potom uživao u neizvesnom meču između Dimitrova i Mekdonalda čekajući ishod poslednjeg meča koji je završen u Melburnu ove srede po našem vremenu.

U treće kolo se plasirao i Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, koji je rezultatom 7:6, 6:3, 6:4 pobedio domaćeg tenisera Metjua Ebdena. Dolgopolov će u narednoj rundi igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC