• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenci NISU napravili presedan!

Autor mondo.rs

Evropska rukometna federacija odbila je i drugu žalbu Slovenaca na kršenje pravila u meču protiv Nemačke na EP. Slovenci su najavili napuštanje Eura, ali su u sredu doneli odluku da nastave takmičenje na turniru.

"Vratite se kući, za nas ste vi ionako šampioni!", "Ne vraćajte se, nego im na terenu pokažite", "Na sledećim utakmicama nosite crni flor oko ruke, neka to bude vaš protest".

Ovo su samo neka od mišljenja na društvenim mrežama u vezi sa događajima i sudijskim odlukama na utakmici Evropskog prvenstva u rukometu između Slovenije i Nemačke i ideji da se čak napusti turnir!

Meč je završen bez pobednika, iako je Slovenija imala prednost, a ono što se dešavalo u poslednjim trenucima utakmice do sada nije viđeno. Slovenija je dala gol za vođstvo tri sekunde pre kraja, da bi Nemci sa centra probali da izjednače. Nisu uspeli, ali litvanske sudije su donele odluku da Blažu Blagotinšeku daju crveni karton jer je bio u krugu centra i ometao izvođenje lopte i dosudili sedmerac kao kaznu koji su Nemci iskoristi za izjednačenje.

Sudije su 10 minuta gledale video snimak i donele kontroverznu odluku, posle čega je selektor selekcije Slovenije Veselin Vujović revoltiran stao na gol da brani sedmerac.

Slovenci su se žalili. Prva žalba im je odbijena, a danas je isti odgovor stigao i na drugu žalbu - odbija se.


Rukovodstvo Rukometnog saveza Slovenije bilo je u dilemi - da li da napusti turnir ili da ostane i pokuša protiv Crne Gore (večeras od 20.30) da izbori prolaz u drugu fazu. Sastanak je počeo oko 15 časova, a nekih sat vremena kasnije saopšteno je: OSTAJEMO I BORIMO SE!

"Možemo da potvrdimo da smo jednoglasno odlučili da nastavljamo s takmičenjem na Euru, iako smo strašno razočarani suđenjem na prvenstvu. Odlučili smo da ćemo igrati zbog sporta, navijača i celog takmičenja", rekao je predsednik slovenačkog saveza Franjo Bobinac.




"Slovenija će i dalje biti glasna u borbi za što bolji, kvalitetniji i pravedniji rukomet, što naš sport i zaslužuje. Igraćemo, ali ćemo se žaliti Međunarodnom sportskom sudu", dodao je Bobinac.

"Pravila rukometa su jasna. Na utakmici s Nemačkom sudija je Blagotinšeka morao da isključi na dva minuta i ponovi izvođenje s centra i ništa drugo", rekao je direktor slovenačke reprezentacije Uroš Mohorič.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC