• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvele se setio Moskve i odustao od Milana

Autor mondo.rs

Selektor Srbije objasnio zbog čega lopta u poslednjem napadu "orlova" protiv Islanda nije išla u ruke najmlađeg igrača na Euru - Milana Jovanovića.

Mladi rukometaš Srbije, Milan Jovanović, ili kako su za prozvali dok je bio tinajdžer - "vunderkid" iz Kruščića, dočekao je svojih pet minuta u dresu Srbije i na utakmici protiv Islanda bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Upravo je 20-godišnji levi bek Vojvodine pokrenuo "orlove" ka, ispostaviće se nekih tri sata posle meča sa Islandom, ključnoj pobedi za prolaz izabranika Jovice Cvetkovića u drugi krug Evropskog prvenstva u Hrvatskoj.

Nameravao je selektor i da poslednji napad Srbije, koji je mogao da otkloni strepnju i donese našem timu direktan plasman u drugu fazu, ide preko Jovanovića, ali se ipak odlučio za Žarka Šešuma. Nije sve ispalo kako je bilo planirano, tako je udarac uputio Petar Nenadić, a Gustavson odbranio.

 Jovanović je, inače, najmlađi igrač na turniru. Od Cvetkovića je dobio samo pohvale, a javnost objašnjenje zbog čega je odustao od ideje da najmlađi šutne u napadu odluke.

"U poslednjem tajm-autu sam pravio akciju koja je trebala da se završi na Jovanoviću. Odustao sam u poslednji čas, setivši se mog iskustva sa Olimpijskih igara u Moskvi. Bio sam u njegovim godinama kada su me stariji igrači gurnuli u nešto za šta nisam bio spreman. Dali su mi da šutnem dva sedmerca protiv SSSR-a u borbi za finale. Promašio sam. Ti momenti me i dalje proganjaju. Ostali su trauma u mom životu", rekao je strateg "orlova".

Cvetković je naveo da ne gleda učinak, već želju igrača da dođu na turnir i pruže maksimu i dodao da "niko ne može da kaže da se nisu borili".

"To je sport. Greši se, igra se dobro. Apsolutno stojim iza svakog igrača na ovom Evropskom prvenstvu. Pred nama je veliko iskustvo, veliki izazov. Postoji velika želja da još nešto dodamo do kraja. Verujem u ovaj tim i u ovaj trenutak. Siguran sam da ćemo dati sve od sebe", rekao je on.

Za Milana Jovanovića duel protiv Islanda bio je najvažniji u dosadašnjoj karijeri. I nije "izgoreo"...

"Imao sam mnogo takmičenja sa juniorima i kadetima, ali ovo je sasvim drugačije. Ne može se uporediti to iskustvo, ovde je mnogo veća odgovornost. Pružio sam maksimum, da se ne vidi razlika u odnosu na iskusnije igrače. Imao sam sreće i odlučnosti u pojedinim trenucima", naveo je mladi rukometaš Srbije.

Jovanović je rekao da će u sutrašnjoj utakmici njegova ekipa pokušati da parira vicešampionu sveta Norveškoj i da odigra najbolju utakmicu na prvenstvu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC