Stančiu ili Kanga? Ili obojica?

Autor:

Ko će pre do Praga i šta li su to smislili u Sparti?

0
A- A A+
Gelor Kanga Crvena zvezda Foto: MN Press

"Sapunica" oko odlaska Gelora Kange iz Crvene zvezde i dalje traje.

Klub je, doduše i dalje nezvanično, prihvatio milion evra od Sparte iz Praga, međutim, Gabonac se još nalazi sa ekipom na Kipru.

Večernje novosti prenose da su Česi povećali ponudu svojeglavom vezisti i da ona sada iznosi milion evra neto po sezoni, plus bonusi, plus novac za potpis ugovora.

Istovremeno, rumunski mediji pišu da je Anderleht prihvatio ponudu Sparte (između pet i šest miliona evra) za Nikolaea Stančiua, kojem je ponuđena godišnja plata od 1,1 milion, uz bonuse. Navodno, on je u sredu uveče otputovao u Prag, gde bi u četvrtak trebalo da obavi lekarske preglede i potom se, ako sve bude bez iznenađenja, slika sa klupskim šalom oko vrata.

Iz Češke je nedavno stigla informacija da je Kanga, zapravo, druga opcija, ukoliko Anderleht ne bude želeo da proda Rumuna, ali ko zna, možda u Sparti žele obojicu. Videli smo u letnjem prelaznom roku da novca za tako nešto imaju dovoljno...

Jeste da se i Kanga i Stančiu najbolje snalaze u ulogama centralnog veziste, ali 24-godišnji reprezentativac Rumunije može da igra i na poziciji krila.

Koliko sutra (u četvrtak) moglo bi da bude poznato šta je zamislio italijanski trener Andrea Stramaćoni.

Ostale vijesti