• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monfis i Đoković: Ovo je rizično po zdravlje

Autor mondo.rs

Francuz i Srbin istakli da je neophodno odrediti granicu uslova u kojima je moguće igrati.

Muški su se, skoro tri sata, borili Novak Đoković i Gael Monfis u ekstremno nepovoljnim vremenskim uslovima u Melburnu.

Već smo pročitali osnovne Novakove utiske o vrelini na terenu "Rod Lejver arene", a evo i kako se tokom meča drugog kola Australijan opena osećao francuski teniser.

On je izjavio da ako već organizatori nisu aktivirali pokretni krov, morali su da se na neki način adaptiraju u odnosu na enormno visoku temperaturu.

"Možda je trebalo da nam daju pet minuta odmora između setova ili da ne primenjuju striktno pravilo o 25 sekundi između poena, jer je to stvaralo ogroman pritisak. Pošteno je da fizički spremniji pobedi, ali malo prilagođavanje bi dobro došlo", rekao je Monfis na konferenciji za novinare, a preneo "Sport klub".

"Četrdesetak minuta sam se osećao kao da prolazim kroz toplotni udar. Osvežavao sam se vodom i ledenim peškirima, ali telo mi je i dalje bilo vrelo".

NOVAK DEMANTUJE

Komentator ESPN Kris Fauler objavio je da direktno iz Novakovog štaba ima informaciju da je Srbin tražio da igra u dnevnom terminu, iako je mogao da izabere noć, što govori o njegovoj veri u sopstvenu spremnost. "Nisam tražio da igram popodne. Bilo koji termin bi bio u redu, što se mene tiče", izjavio je Đoković.

Monfis je poželeo sreću svima koji će po još većoj temperaturi igrati u petak.

"Srećno svima! Ja sam se pripremao u Majamiju, gde je veoma vruće i mislim da sam spreman, ali sam tokom ovog meča umirao na terenu. Dosta se rizikuje i treba biti pametan. Ako neko bude želeo da preda, neka to učini. Nije sramota".

Novak je u pobedničkom intervjuu na terenu izjavio da su uslovi za igru bili "brutalni", naročito u prvih sat i po meča i poručio voditelju da bi najbolje bilo da nastave razgovor u svlačionici, u kadi punoj leda.

Na pres konferenciji rekao je da su on i Monfis došli do granice izdržljivosti.

"Tenis, kao i svi globalni sportovi, postao je grana industrije i više je biznis nego sport. Znam da profesionalni sportista mora da bude spreman da se suoči sa različitim nepovoljnim okolnostima, ali mora da se povuče neka granica, preko koje ne treba da se ide, jer u suprotnom ulazimo u ozbiljan zdravstveni rizik".

Novak se nije žalio na sudijinu opomenu, kada je prilikom servisa prekoračio dozvoljeno vreme.

"Sudija je bio u pravu. Nekoliko puta nam je tolerisao dužu pauzu i pokazao da razume igru. Dobro je obavio svoj posao", izjavio je Đoković, koji će se u trećem kolu sastati sa Špancem Albertom Ramosom Vinolasom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC