• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ima rivala: Marko Nikolić hoće Raću!

Autor mondo.rs

Jedino što je u tekstu "A Bole" nelogično je očekivanje da bi Partizan ili Videoton mogli da plate igrača "između dva i dva i po miliona evra".

 Partizan ima rivala: Marko Nikolić hoće Raću! Izvor: MN PRESS

Portugalska "A Bola" u broju od četvrtka objavila je tekst u kom, pozivajući se na svoje izvore u Sportingu, najavljuje da je Partizan dobio rivala u borbi za transfer Radosava Petrovića (26).

I da je to, ni manje-ni više, mađarski Videoton koji s klupe vodi bivši trener crno-belih Marko Nikolić, a kojeg je prvak Srbije letos eliminisao u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"A Bola" tvrdi da su na "Žoze Alvelade" rešeni da već ovog januara realizuju transfer popularnog Raće iz, kako kaže autor teksta, više razloga - nemogućnost da se nametne kod trenera Žoržea Žezusa, skromni takmičarski minuti koje je imao i koje bi imao narednog proleća, kao i potreba da se, citiramo, "povrati deo novca uložen u njegov transfer".

Zanimljivo, sudeći prema podacima dostpunim na "Trasfermakrtu", Partizan nikada igrača nije platio više od 1,68 miliona evra, koliko je plaćen Sejduba Suma, dok je Videotonov rekordan transfer onaj iz 2010. godine kada je Laslo Lenče plaćen 800.000 evra. Ukoliko je izvor "A Bole" iz Sportinga pouzdan, teško da će se ovaj klub dogovoriti oko obeštećenja od dva, dva i po miliona.

Petrović, kojem ugovor sa "lavovima" ističe u junu 2020. godine, prešao je iz kijevskog Dinama u lisabonski Sporting na leto 2016. za milion evra, a "A Bola" u navedenom tekstu sugeriše da klub očekuje prihod od dva do dva i po miliona evra za igrača koji je ove sezone proveo na terenu 371 minut.

Da li se dva i po puta viša cena od one koja je data za njegove usluge može razumeti kao "povraćaj dela uloženog novca" ostaje nejasno, ali ono oko čega nema dileme je da bi Petrović svakako voleo da što pre promeni sredinu ne bi li se vratio na teren i u formu koja mu je donela čak 44 nastupa za reprezentaciju Srbije i učešće na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine.

Sporting je Petrovića držao na pozajmici od januara do jula prošle godine, a od kad se vratio u Lisabon iz Rio Avea nije uspeo da se nametne kod bivšeg trenera Benfike, Žezusa.

Partizan je ove zime napustio standardni defanzivni vezista, Everton, od čijeg je transfera u SPAL šampion Srbije inkasirao 600.000 evra, pa se utoliko potreba za Petrovićevim povratkom u Humsku posle šest i po godina. Visoki fudbaler iz Uba napustio je crno-bele na leto 2011. i za 3,3 miliona evra prešao u engleski Blekburn.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC