• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tenis izbacio eks-šampiona koji je samo statirao

Autor mondo.rs

U duelu za osminu finala Australijan opena sastaće se Sandgren i Marterer. Evo kako je do toga došlo.

Šampion Australijan opena iz 2014, (9) Sten Vavrinka, izrazio je sumnju uoči dolaska u Melburn da je pauza od 3. jula bila dovoljna da zaleči povredu kolena.

Ispostavilo se da je bio u pravu, iako je 32-godišnji Švajcarac u 1. kolu Australijan opena pobedio litvanskog tenisera Ričardasa Bernakisa 6:3, 6:4, 2:6, 7:6 (7:2) i tako zakazao meč druge runde sa malo poznatim američkim teniserom nesvakidašnjeg imena i skandinavskog prezimena.

Kada je meč sa Tenisom Sandgrenom počeo, Vavrinka je mogao samo da statira, ali nije želeo da se preda i uskrati 26-godipnjaku iz Tenesija pravo na zvanično četvrtu pobedu u karijeri na ATP turu - 2:6, 1:6, 4:6.



Sandgren, 97. na ATP listi, nije proslavio na papiru najvažniji trijumf u karijeri nakon što je trijumfom nad Žeremijem Šardijem od 6:4, 7:6 (7:2), 6:2 prvi put u životu prošao prvu rundu nekog gren slema. Zapravo, učestvovao je u prvom kolu samo dva puta prošle sezone i ispadao.

Sandgrenov rival u borbi za osminu finala u Melburnu biće nemački teniser Maksimilijan Marterer, koji je bio bolji u maratonskom meču sa levorukim španskim veteranom, Fernandom Verdaskom.



Verdasko je na startu počistio zemljaka, (20) Roberta Bautistu Ahuta u tri seta - 6:1, 7:5, 7:5, ali u meču sa 94. na planeti nije imao snage da završi posao - 4:6, 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, 3:6.

Marterer i Sandgren će se sastati u 3. kolu i jedan od njih dvojice ostvariće najbolji rezultat na gren slem nivou u karijeri. Sangren je zapravo došao u Melburn sa skorom 2-6 na ATP turu, a u prvih 100 ušao je zahvaljujući bodovima osvojenim na fjučersima i čelendžerima.

Vavrinka je najzvučnije ime, ali ne i najbolje plasirani nosilac koji je eliminisan danas sa "Ozi opena". Evo svih rezultata i parova 3. kola koje je na programu u petak i subotu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC