• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Svi padaju, ali NEMA prekida zbog vrućine

Autor mondo.rs

U Melburnu će se igrati mečevi Australijan Opena iako je temperatura drugi dan zaredom preko 40 stepeni Celzijusovih u hladu

Organizatori Australijan ostali su pri odluci da ne prekidaju teniske mečeve zbog vrućine, uprkos tropskim temperaturama u Melburnu i mišljenju igrača da su uslovi za igru nemogući.

U Australiji je u poslednja dva dana temperatura dostigla 40 stepeni Celzijusa u hladu, a šestostruki osvajač Australijan Opena Novak Đoković rekao je da su uslovi tokom njegovog jučerašnjeg meča sa Francuzom Gaelom Monfisom bili brutalni i na ivici izdržljivosti.

Monfis je rekao da je "umirao na terenu" i da je to bio rizik za zdravlje.

Kako je preneo BBC organizatori prvog grend slem turnira u sezoni naveli su da su danas "bili blizu" primene pravila o velikoj vrućini, kojim bi se zaustavili mečevi, ali da to ipak nisu uradili.

"Na kraju, mi smo ipak turnir na otvorenom. To želimo da ostanemo što duže, ali i da istovremeno budemo sigurni u zdravlje i dobrobit igrača", naveo je direktor turnira Krejg Tili.

Pravilo Australijan Opena se ne odnosi samo na maksimalnu temperaturu, već na kombinaciju temperature, vlažnosti vazduha i brzine vetra. Poslednji put primenjeno je 2014. godine, kada su tri uzastopna dana temperature prelazile 40 stepeni.

A peti dan takmičenja u Melburnu bilo je gotovo neizdrživo za tenisere.

Francuskinji Aliz Korne su lekari merili pritisak tokom  meča u kojem je poražena od Belgijanke Elis Mertens (5:7, 4:6).

Hrvatska teniserka Petra Martić rekla je da je uzela lek protiv bolova zbog žuljeva nastalih od vrućine. Ona je posle plasmana u osminu finala rekla da je "bilo strašno" i da je imala sreće što je igrala na glavnom terenu, gde ima malo hlada u koji su teniserke mogle da stanu tokom pauze između poena.

Navijačima je savetovano da nose kape i da piju što više tečnosti.

Petostruki šampion Australijan Opena Švajcarac Rodžer Federer igrao je u noćnom delu programa i izbegao je juče veliku vrućinu. On je rekao da igrači moraju da budu spremni da igraju u svim uslovima.

"Znamo da može biti vrelo u Australiji. Sećam se da smo pre nekoliko godina imali četiri dana sa temperaturom od 40 stepeni, a sada su to dva dana. Ovo je sigurno veliki izazov za sve", naveo je Federer.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC