m:stipendije - više od stipendije

Autor:

Stipendije su poseban oblik podrške najboljim studentima, kako bi im se u njihovom procesu školovanja stvorili što bolji uslovi za učenje i napredovanje.

m:stipendije - više od stipendije Foto: m:tel/Promo

Ali one svakako predstavljaju i svojevrsno priznanje i podstrek za još bolje postignute rezultate. Pored novčanog dijela stipendije, koji predstavlja uobičajenu formu stipendiranja, neke kompanije nude i mnogo više od samog finansijskog dijela podrške mladim talentovanim ljudima.

Jedna od takvih je i kompanija m:tel, koja već osmu godinu zaredom promoviše znanje dodjeljujući stipendije najboljim studentima elektrotehnike u BiH.

Ono što ove stipendije čini posebnim i privlačnim za studente jeste što to nije samo odnos koji se zasniva na prostoj transakciji sredstava, nego ova kompanija nudi stipendistima mnogo više od toga. m:stipendisti, tako, uživaju punu podršku m:tel-a, na način da trenutkom njihovog izbora imaju pravo na svaki oblik profesionalne pomoći ove kompanije.

Konkretno, neprocjenjivo je iskustvo za studente praksa na koju imaju pravo u trajanju od čak mjesec dana u kompaniji, gdje se mogu susresti sa najnovijim tehnologijama i modernim uređajima u oblasti telekomunikacija. Takođe, komunikacija sa eminentnim stručnjacima zaposlenim u kompaniji, koji imaju iskustvo u radu sa tehnologijama u oblasti interesovanja za studente, prilika je da ti mladi ljudi steknu uvid u praktične procese koji će u budućnosti biti njihovi poslovni izazovi. Takav vid usavršavanja studenata i prije završetka akademskog obrazovanja, jedinstven je oblik primjene teorijskih znanja koji im obezbjeđuju još bolje kvalifikacije za budući rad i profesionalni razvoj.

Svoje stipendiste, m:tel na specifičan način uvodi u svijet modernih tehnologija, za oblast za koju su se oni svojim obrazovanjem već opredijelili. S druge strane, izborom u društvo najboljih stipendista, studenti m:stipendisti dobijaju i svojevrsnu ulaznicu za eventualno buduće zaposlenje u ovoj kompaniji, koja je dugi niz godina jedan od najpoželjnijih poslodavaca u BiH. Na taj način, m:tel želi da mladim ljudima pruži šansu da vide svoju profesionalnu budućnost upravo u svojoj zemlji, u kompaniji koja ulaže u svoje zaposlene, u kojoj mogu razvijati svoja znanja i potencijale, te učestvovati u izgradnji bolje budućnosti za sve.

Podsjećamo, m:tel-ov konkurs za nove stipendiste koje će ova kompanija stipendirati do kraja prvog ciklusa studija otvoren je do 25. januara ove godine, a ovoga puta, pravo da se prijave na ovaj konkurs imaju najbolji studenti elektrotehničkih fakulteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, te Fakulteta elektrotehnike u Tuzli.

Informacije o m:stipendijama, odgovor na pitanja i potrebne materijale za prijavu mogu se dobiti i slanjem mejla na adresu konkurs@mtel.ba.

Ostale vijesti