• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Ovo nije moj najbolji tenis!

Autor mondo.ba

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur razumljivo, bio je razočaran poslije poraza od Rafaela Nadala u trećem kolu Australijan Opena, ali je naglasio da ovo nije njegova najbolja igra.

Prvi reket svijeta "počistio" je sarajevskog tenisera na "Margaret Kort Areni" rezultatom 3:0 u setovima 6:1, 6:3, 6:1 i izborio plasman u osminu finala.

Bez obzira na neuspjeh, Džumhur je nakon što su se smirili strasti poslije neuspjeha da je zadovoljan učešćem na prvom grend slemu sezone u Melburnu.

"Iskreno, prvo što želim reći je da mi je žao što nisam uspio da odigram tenis kako mogu da odigram, ali na kraju sam ipak svoj dio posla odradio. Prošao sam dva kola u trenutku kad zbog povrede nisam uopšte bio siguran da ću igrati na Australijan Openu. Napravio sam preokret na startu, pa sam prošao i u drugom kolu, ali protiv Nadala ponoviću nisam odigrao svoj najbolji tenis", rekao je Džumhur.

Prema njegovim riječima, očekivao je da će se ozbiljnije suprtstaviti prvom reketu svijeta.

"Mislim da sam izgorio u želji za dobrom igrom i dobrim rezultatom. Očekivao sam mnogo više od sebe, ali tako je kako je...Ovo sve ne umanjuje igru španskog tenisera, koja je bila na vrhunskom nivou. Pokazao je zašto je prošle sezone osvojio dva grend slema i mogu mu iskreno čestitati na današnjoj pobjedi".

Džumhur je istakao da mu jedino preostaje da izvuče pouke iz dvoboja sa španskim teniserom.

"Meni ostaje da izvučem pouke i da naredni put pružim bolju partiju iako je bilo trenutaka danas kad sam odigrao dobro. Ipak, te bitne poene nisamm ali na koncu ovo nije loš početak sezone. Kad bih preskočio prva dva kola na grend slemovima i mastersima, približio bih se najboljim teniserima svijeta", podvukao je 25-godišnji Sarajlija i zahvalio navijačima i svima koji su ga podržavali.

"Ovo je dobar start sezone i okrećem se narednim turnirima", zaključio je Džumhur, koji će od ponedjeljka ostvariti najbolji plasman u karijeti - 28. mjesto na ATP listi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC