Optužbe Milice Marković na Crnatkov račun

Autor:

Ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak, govorio o šteti koju su imidžu Republike Srpske nanijele neke slike iz Banjaluke. Žestoko mu oedgovorila Milica Marković, poslanik SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH.

0
A- A A+
igor crnadak, crnadak Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

"Slike koje su otišle iz Banjaluke sa sumnjivim tipovima, a koji su izazvali uznemirenje građana u Republici Srpskoj, nažalost, predstavljaju novu mrlju na međunarodnom imidžu RS, za koju su ponovo zaslužni SNSD i vlast u Srpskoj", ocijenio je ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

“Ja sam uvjeren da će biti dovoljno pameti i da neće biti incidenata, a da se priča neće izroditi u neku ozbiljnu stvar, ali i ovo što smo vidjeli, demonstraciju sile kroz šetnju glavnom banjalučkom ulicom i kroz boravak u Narodnoj skupštini RS, pokazuje da se vlast u Banjaluci potpuno izgubila i da više nema osjećaj nizašta”, izjavio je Crnadak za Oslobođenje.

Crnadak je rekao da su ovom slučaju počinjene dvije štete.

“Najveća je što je došlo do uznemirenja građana, a druga je što je Republika Srpska doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni. A što se tiče nekakvih reakcija, to je na institucijama. Vidjećemo da li će i kakvih reakcija biti”, smatra ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković komentarišući pomenute izjave rekla je da je "najveća mrlja na licu Republike Srpske to što je u zajedničkim institucijama BiH predstavljaju ljudi poput klasičnog srpskog autošoviniste Igora Crnatka", koji svojim ponašanjem pokušava da "šamara" Srpsku, dodvoravajući se na taj način političkom Sarajevu i nekim zapadnim ambasadama.

"Takozvani 'bosanski' šef diplomatije Igor Crnadak, u rijetkim trenucima kad se ne provodi po svijetu o trošku budžeta, izmišlja 'mrlje' na licu Republike Srpske, ne shvatajući da je 'mrlja' upravo on koji svojim spinovanjem u domaćoj i međunarodnoj javnosti i pokušajem militarizacije Republike Srpske nanosi joj najveću štetu, iako bi trebalo da je predstavlja i štiti", istakla je Markovićeva u izjavi Srni.

Ona je podsjetila da Crnadak, "politička štetočina" sa diplomatskim pasošem BiH, godinama na sastancima u inostranstvu govori protiv institucija Republike Srpske, istovremeno braneći zajedničke institucije BiH, u kojima ne funkcioniše ništa.

"Republika Srpska će se velike mrlje riješiti tek kada Crnadak prestane da bude 'bosanski' ministar, sjeti se odakle je na to mjesto došao i vrati u okvire realnih mogućnosti svog političkog djelovanja, a to je nivo manje lokalne zajednice, odakle će i šteta koju pravi po Srpsku biti manja", zaključila je Markovićeva.


Ostale vijesti