• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sinovec: Ovog puta protiv Cedevite svih 40 minuta

Autor mondo.rs

Posle dva izgubljena meča "na jednu loptu", Mega veruje da u Zagrebu uz maksimalno zalaganje do poslednjeg zvuka sirene može da prekine negativan niz

 Sinovec: Ovog puta protiv Cedevite svih 40 minuta Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U 17. kolu ABA lige igraće se dva srpsko-hrvatska derbija. Cibona gostuje Partizanu u Beogradu, a Mega Bemaks Cedeviti u Zagrebu.

Za oba tima to je veoma važan meč - ekipi Dejana Milojevića da pobegne iz donjeg doma na tabeli, a za Cedevitu bitka za vrh.

Tim Dejana Milojevića zna kako treba igrati protiv Zagrepčana, jer su ove sezone dva puta odmeravali snage i tesno su izgubili.

"Sa Cedevitom smo odigrali dve utakmice ove sezone, na Superkupu u Baru i u Sremskoj Mitrovici, i oba puta je bio meč na jednu loptu. U pitanju je veoma kvalitetna ekipa, uz Zvezdu i Budućnost najjača u ligi. Mi smi napredovali u igri u prethodnih nekoliko utakmica i treba da nastavimo u tom smeru. Ako odigramo agresivno i sa puno energije u odbrani, verujem da ćemo doći u poziciju da se borimo za pozitivan ishod na kraju meča", rekao je trener Mege, koji u Zagrebu neće moći da računa na Nikolu Miškovića.

Bek Mege Stefan Sinovec očekuje težak, ali izazovan meč.

"Pokazali smo da možemo da igramo sa njima kao u Mitrovici gde smo imali veliku prednost, ali nažalost nismo odigrali završnicu kako treba. Taj meč treba da nam bude pokazatelj kako treba da igramo, ali ovog puta svih 40 minuta, jer jedino tako možemo da dođemo u šansu da pobedimo. Eventualni trijumf u Zagrebu bi nam mnogo značio da ekipa nastavi da raste i da uz nove pobede značajno popravi plasman na tabeli", rekao je Sinovec.

I Jure Zdovc zna da dolazi nezgodan tim i to u nezgodnom trenutku, posle dva poraza u nizu od Crvene zvezde i Lokomotive u Evrokupu.

"To je nezgodna ekipa, s obzirom na to u kakvom smo trenutno stanju. Oni su mladi sastav, sa mnogo energije, mnogo trče, teraju te da igraš brzo i otvaraju ti dosta prostora da što brže završiš napade. Mi moramo da se regenerišemo posle teškog puta u Rusiju i biće nam potrebno mnogo koncentracije da dobijemo meč protiv Mege. Moramo da se podignemo kao ekipa i siguran sam da ćemo uspeti u tome", izjavio je Zdovc, koji je najavio povratak Filipa Krušlina, ali i izostanak Ivana Ramljaka, uz neizvestan nastup Tonija Katića.

Košarkaš Cedevite Toni Perković zna da protiv Mege ne sme biti opuštanja.

"Oni imaju pet pobeda, ali to je ekipa koja može dobiti svakog i izgubiti od svakog. Igraju brzo i agresivno, a mi moramo to da svedemo na naš mlin smirimo nervozu. pole dva poraza, to je meč koji  nas može vratiti na pravi put. Iskreno, malo sam nestrpljiv i jedva čekam da počne".

Posle 16 odigranih kola, Mega je na deobi 10. mesta sa skorom 5-11, dok je Cedevita treća sa 12 pobeda i četiri poraza.

Utakmica Cedevita - Mega igra se u subotu od 17 časova u Košarkaškom centru "Dražen Petrović" u Zagrebu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC