Radnici "Željezare" blokirali ulaz u Zenicu

Autor:

Radnici "Željezare" Zenica blokirali su danas ulaz u grad i prilaz kompaniji "ArcelorMital", jer, kako je obrazloženo, nadležni nisu pokazali interesovanje sa rješavanje njihovih problema.

0
A- A A+
zenica Foto: Samir Cacan, MONDO

Predstavnik Sindikata "Željezare" Avdija Halilović potvrdio je da je 150 radnika blokiralo ulaz u Zenicu sa magistralnog puta M-17 zbog toga što današnjem sastanku u direkciji nisu prisustvovali resorni ministar Nermin DŽindić i direktor "ArcelorMitala" Biju Nair.

"Oko 150 radnika je odlučilo da blokira i ulaz u `ArcelorMital` jer su nadležni nezainteresovani za naše probleme. Danas je trebalo da bude održan sastanak na kojem je trebalo da nas upoznaju o detaljima jučerašnjeg sastanka u Sarajevu, ali oni se nisu pojavili. Nadam da ćemo se brzo skloniti kako ne bi reagovala policija", rekao je Halilović za portal "Kliks".

Nakon današnjeg okupljanja i blokade upozorenja radnici su najavili da će u ponedjeljak, 22. januara stupiti u štrajk glađu sve dok im se ne obrate predstavnici federalne Vlade u čijem je vlasništvu "Željezara" Zenica.

Pred Opštinskim sudom u Zenici pokrenut je stečaj "Željezare", a radnici tvrde da im firma duguje 13 plata.

Tagovi:

Ostale vijesti