• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dovela pojačanje u ponoć!

Autor mondo.rs

Crveno-beli nastavljaju sezonu jači za još jednog centra.

 Zvezda dovela pojačanje u ponoć! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rok je isticao u petak u minut do 12 i upravo tada Crvena zvezda mts definitivno je dogovorila pojačanje na poziciji "pet" - Alena Omića!

Slovenački centar pojačaće srpskog i regionalnog šampiona do kraja godine, što je potvrdio i klub sa Malog Kalemegdana!

Doskorašnji košarkaš Hapoel Jerusalima (25 godina, 216 centimetara), rođen je u Tuzli 1992, a karijeru je počeo u Zlatorog Lašku. Igrao je potom i za Olimpiju, Gran Kanariju, Anadolu Efes i Unikahu. 

Izvor: MN PRESS



U razgovoru za klupski sajt rekao je da je okružen zvezdašima odmalena, uključujući i Nemanju Nedovića, sa kojim je igrao u Unikahi.

"Neda je bio moj najbolji prijatelj u Unikahi, momak koji mi je mnogo pomogao na ličnom planu da se snađem u Malagi i neko ko je puno doprineo da osvojimo Evrokup, najveći klupski trofej do sada u karijeri. Nekako su me zvezdaši pratili odmalena, još u Sloveniji, imam puno prijatelja među njima, uostalom nije tajna da je Crvena zvezda izuzetno popularna u Sloveniji".

"Uostalom, imam jako puno prijatelja i drugara među Srbima koji žive u Sloveniji, taj mentalitet i narod su mi jako bliski, tu nema nikakve tajne. Uostalom, ima li razlike? I te ljude doživljavam kao svoje, mentalitet nam je isti".

Izvor: MN PRESS



Omić je komentarisao i stav dela navijača da igrači iz "neprijateljskog komšiluka" nisu za Zvezdu, a govorio je i o veri, kao i o tome da je ranije razmišljao da uzme srpski pasoš.

"Šta je to neprijateljski komšiluk? Sa druge strane, imam kvalitet za Crvenu zvezdu i verujem da je ovo najveći izazov u mojoj karijeri. Narod u Srbiji doživljavam kao sebi blizak, uostalom imao sam još znatno ranije ideju da apliciram za srpski pasoš uz maternji slovenački", rekao je Omić.

"Ja kao Slovenac nisam što se vere tiče neko koga to baš zanima, odmah i da dodam, ljude delim na dobre i loše, trećeg nema. Ako baš nekoga i interesuje, ateista sam, pa neka bude da je Crvena zvezda moja nada i vera, jer je meni košarka na prvom mestu", dodao je on i rekao u da u slobodno vreme gleda filmove Emira Kusturice i čita dela Ive Andrića i Meše Selimovića.

Crvena zvezda je objasnila da je ulogu u Omićevom dolasku imao i Nemanja Nedović i da je i to bio faktor koji je uticao na to da drugi slovenački reprezentativac posle Jake Blažiča zaigra za klub sa Malog Kalemegdana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC