• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertans: Kod Duleta smo šutirali u rukavicama!

Autor mondo.rs

I to baštenskim! Zanimljiva anegdota Davisa Bertansa o vremenu u Partizanu i "dodatnim" treninzima kod Duška Vujoševića na kojima su morali da ostanu Bogdan Bogdanović i on.

 Davis Bertans kod Vujoševića šutirao u baštenskim rukavicama Izvor: MNPress/YouTube/Rogers tv

Davis Bertans (25) je bio strpljiv i sačekao svojih "pet minuta" u Spursima.

Odlični letonski šuter sve više dobija šansu kod trenera Grega Popoviča, koji naročito ceni skromne i vredne igrače, pa je ove sezone odigrao 43 meča i u proseku beleži 5,6 poena i dva skoka po utakmici, uz odličan procenat šuta za tri poena od 40,5%.

Nedavno je odigrao i partiju karijere protiv Sakramenta kada je postigao 28 poena (11/15) iz igre za pola sata provedenih na terenu, iskoristivši prostor zbog povreda saigrača.

U razgovoru za specijalizovani košarkaški portal "HoopsHype" dotakao se drafta na kome su ga Spursi izabrali sa 42. pozicije i na pitanje da li je očekivao da će biti "tako nisko" odgovorio da je to mnogo "viša" pozicija nego ona kojoj se on nadao, ali da je priželjkivao rad sa trenerom Gregom Popovičem za koga smatra da je drugačiji od svih stručnjaka sa kojima je radio.

"Znao sam da vodi jednu od najboljih košarkaških organizacija i gaji stil koji je najsličniji evropskom. Nije poenta da jedan košarkaš daje sve poene, važno je da je 6-7 igrača uključeno u igru i da se kvalitetno deli lopta... Što se tiče Popoviča, niko mu nije sličan. U Evropi, ima onih koji se nerviraju i kada rival postigne jedan koš", nasmejao se Bertans i dodao da se treneri u Evropi mnogo lakše naljute: "Pop zna da je nemoguće u potpunosti zaustaviti drugi tim. Defanzivno želi da budemo najbolji što možemo i najduže što umemo, da protivniku otežamo posao!".

/Igor Kokoškov za MONDO: San Antonio? Košarkaška mafija!/



Sa portala "HoopsHype" odmah su se prisetili Duška Vujoševića sa kojim je Bertans sarađivao u Partizanu dve sezone i od Letonca je zatraženo da se priseti neke anegdote.

Nije mu dugo trebalo!


"Ha, i on je posebna vrsta trenera"
, nasmejao se Bertans i prisetio situacija sa treninga.

"Bogdan Bogdanović i ja smo proveli mnooogo vremena radeći nakon treninga sa Duletom. U tim godinama zaista nam je mnogo pomoglo, a u mentalitetu ljudi iz bivše Jugoslavije postoji određena doza ludila. Naravno da nam nije prijalo kada je vikao na igrače, ali on je samo brinuo za nas. Ostajali smo satima posle treninga, šutirali izlazeći iz 'blokova' i ponekad nismo mogli da napustimo halu dok ne pogodimo deset trojki u nizu. Čak smo u nekim situacijama morali  da šutiramo u baštenskim rukavicama", kazao je Bertans koji je kazao da mu je to sve mnogo pomoglo u razvoju karijere. 

Bertans je imao dve teške povrede ligamenata kolena, i kaže da mu je prva mnogo "teže pala", pošto nije znao sa čim se suočava, ali da veruje da je iz svega izašao mnogo jači.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC