• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Dobili smo ratničku utakmicu

Autor mondo.rs

Trener Partizana zadovoljan kako je njegov tim taktički odigrao u drugom poluvremenu meča protiv Cibone, ali naglašava da je pred njima još mnogo posla.

 Nenad Čanak Dobili smo ratničku utakmicu Izvor: MN PRESS

Partizan je u subotu zabeležio treću uzastopnu pobedu u ABA ligi, odnosno četvrtu na šest utakmica otkako je Nenad Čanak zamenio na klupi Miroslava Nikolića.

Cibona je posle 30 minuta izjednačene igre "slomljena" u četvrtoj četvrtini, tako da je finiš "ex-YU derbija" protekao bez neizvesnosti - 80:69.

"Hvala navijačima. Nije isto ni nama, ni protivniku, kada je na tribinama 6.000 ljudi", rekao je na početku pres konferencije trener Partizana.

Čanak je ocenio da se utakmica odvijala dobro po njegov tim, dok u finišu prve četvrtine nije istovremeno dao šansu dvojici novih stranaca, Vonu i Siju. Iz neuigranosti su proistekli brojni propusti u odbrani i laki poeni gostiju, koji su mogli i da demorališu crno-bele.

"Ideja je bila da Vona i Sija što pre uključimo u tim, da i po cenu lošeg rezultata budu što duže na terenu. Žorić je dva puta zakucao kada Si nije pomogao u odbrani od 'pik end rola', ali smo u drugom poluvremenu to korigovali".

Cibona je dobru igru sa kraja prvog poluvremena nastavila da pruža i u trećoj četvrtini, kada je vodila 40:46 i 46:52.

"Posle toga smo uspostavili kontrolu skoka, malo produžili napad i dobili ratničku utakmicu", kaže Čanak.

On je naglasio da dobrom odbranom, kakvu je Partizan igrao u drugom poluvremenu, ili na utakmici prethodnog kola protiv Igokee, može da se kompenzuje nizak procenat šuta za tri poena.

U subotu su Marinković i drugovi šutirali trojke samo 5/24.

Partizan sada ima skor 9-8, konkuriše za četvrto mesto i plasman u plej-of, ali u preostalih pet kola ima prilično težak raspored. Protivnici su mu Crvena zvezda, Mega, Olimpija, Budućnost i Cedevita.

"Imaćemo vremena da dvojicu novih igrača, koji imaju kvalitet, uklopimo tako da nam pomognu još više. Moramo još mnogo da radimo da bismo ostvarili ono što želimo", završio je Čanak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC