• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Držao Rafu na terenu skoro 4 sata!

Autor mondo.rs

Prvi teniser sveta i prošlogodišnji finalista prvi put se namučio ove sezone u Melburnu. Tek će mu biti teško u četvrtfinalu gde ga čeka fantastični server.

(26) Dijego Švarcman uspeo je da "uzme" prvi set (1) Rafaelu Nadalu, ali ne i više od toga.

Ipak, omaleni Argentinac zadržao je ove nedelje ujutru po našem vremenu prošlogodišnjeg finalistu skoro četiri sata na terenu "Rod Lejver arene", na kojoj je Rafa morao da upotrebi svoje najbolje udarce kako bi slomio otpor 167 centimetara visokog borca iz Buenos Ajresa.

Na kraju - 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3.

Nadal, koji je pre ovog duela prilično lako počistio s terena Viktora Estrelju, Leonarda Majera i Damira Džumhura, u desetom četvrtfinalu Australijan opena u karijeri sastaće se sa (6) Marinom Čilićem s kojim ima skor 5:1 u karijeri.



Hrvatski server takođe se mučio u svom meču osmine finala i posle tri i po sata uspeo da eliminiše (10) Pabla Karenja Bustu u četiri seta od kojih su tri bila rešena u taj-brejku - 6:7 (2:7), 6:3, 7:6 (7:0), 7:6 (7:3).

Španac je u tom duelu imao brejk prednosti i u trećem i u četvrtom setu, ali nije uspevao da ih sačuva do kraja, pa je pao pod silnim servisima 198 centimetara visokog tenisera iz Međugorja, koji je plasmanom među osam najboljih zabeležio najbolji rezultat u Melburnu od 2010. kada je igrao polufinale.

Pre i posle toga, Čilić na prvom gren slemu u sezoni nikada nije prošao 4. kolo, a naredni rival biće mu šampion "Ozi opena" iz 2009. i finalista iz prošle sezone koji ima obavezu i da odbrani 1.200 poena za ATP listu.

U gornjoj polovini žreba, britanski teniser Kajl Edmund nastavio je da niže odlične rezultate i nakon što je u prethodne tri sezone ispadao u prvom (dva puta) i drugom kolu, ovog puta stigao je do četvrtfinala pobedom u četiri seta nad još jednim igračem koji je na prag druge nedelje stigao bez zagrade ispred svog imena.

Italijan Andreas Sepi je poveo, ali je 49. teniser na ATP listi preokrenuo meč u svoju korist - 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, 6:3.

Edmund će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom "blokbaster" meča 4. runde između (3) Grigora Dimitrova i (17) Nika Kirjosa, koji će početi u 9:40 po našem vremenu.

Mečevi osmine finala u donjoj polovini žreba biće odigrani u noći između nedelje i ponedeljka, odnosno u ponedeljak ujutru, a sastaće se:

(19) Tomaš Berdih - (25) Fabio Fonjini (2.30)
(2) Rodžer Federer - Marton Fuksovič (5.00)
(5) Domini Tim - Tenis Sindgren
(14) Novak Đoković - Hjeon Čung

Novak bi u slučaju nove pobede išao na pobednika meča Tim - Sindgren (sreda), a potencijalni rival u polufinalu u petak bio bi mu Federer, ukoliko aktuelni šampion opravda ulogu favorita i protiv malo poznatog Mađara, 80. na ATP listi, a potom i boljeg iz duela Berdih – Fonjini.

Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 43,2 miliona američkih dolara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC