• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rafa hvali Novaka: Previše je dobar...

Autor mondo.rs

Španski teniser hvali srpskog asa za koga vjeruje da igra previše dobar tenis da se na kraju ne borio za trofej na Australijan openu. Pogledajte i dosadašnju statistiku...

Ukoliko Rafael Nadal i Novak Đoković zadrže sadašnji nivo igre koji su prikazali na Australijan openu - neće biti veliko iznenađenje ako ih budemo gledali u finalu turnira, pošto su smješteni na suprotne strane žrijeba.

Španski teniser je već u četvrtfinalu gdje ga čeka Marin Čilić, pa najvjerovatnije Grigor Dimitrov, dok Đoković prvo za rivala ima južnokorejca Čunga, a onda čini se Tima i Federera.


Ipak, srpski teniser je u Australiju, mjesto gdje je šest puta već postao šampion, stigao nakon pauze od šest mjeseci zbog povrede lakta i teško je u ovom trenutku procijeniti koliki su mu dometi iz objektivnih razloga.

Čak je i u susretu sa Albertom Ramos-Vinjolasom imao problema sa kukom i leđima, dok njegovoj igri, za sada, ništa drastično ne fali.

Toga je svjestan i Rafael Nadal koji je pohvalno govorio o Novaku Đokoviću s kojim je odigrao najduži meč u grend slem finalima pošto su na terenu proveli čak 5 sati i 53 minuta, a trofej je na kraju podigao srpski teniser.

 "Ne znam šta će uraditi, ali naravno da će se Novak boriti za najvažniju stvar ovdje", kazao je Nadal i prisjetio se njegove izdržljivosti: "Previše je dobar da se ne bori za trofej!".

Njih dvojica su do sada odigrala čak 50 međusobnih mečeva, a za dva je bolji Novak Đoković čija je statistika, uprkos nekim modifikacijama u igri kako bi što manje "patio" lakat, zaista impresivna - naročito servis.


On je promijenio način serviranja, a za sada pogađa 63% odsto prvog servisa, što je negdje i njegov prosjek tokom karijere. Takođe, osvojio je 57% poena sa osnovne linije (202 od 352), a i njegov ritern je na prepoznatljivom nivou, pa ne vrati tek svaku petu lopticu.

U kraćim razmjenama (0-4 udaraca), što nije bila njegova odlika do sada, dobio je 205 i izgubio 153 poena, a u plusu je i u srednjim razmjenama (5-9) za 15 poena.

Duge razmjene (9+ razmjena) i dalje više dobija nego što gubi i tu je u "plusu" za 12 poena.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC