• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa pronašla veliko pojačanje za finiš Evrolige!

Autor mondo.rs

Nije za očekivati da će Estudijantes moći da parira ponudi Barselone, koja pokušava da okrene stvari u svoju korist.

 Barsa pronašla veliko pojačanje za finiš Evrolige! Izvor: MN PRESS

Edvin Džekson bio je košarkaš Barselone u sezoni 2014/15, tokom koje je ekipa tadašnjeg trenera Ćavija Paskvala izgubila i Superkup i finale Kupa kralja i finale ACB lige od Real Madrida, bez izjedne pobjede, a ispala i u četvrtfinalu Evrolige od Olimpijakosa rezultatom 1:3.

Izgleda da će 28-godišnji francuski bek rodom iz Poa dobiti novu šansu u plavo-crvenom dresu nakon što ga je kineski Guangdung otpustio poslije šest mjeseci, a nakon poraza od Sinkjanga.

Džekson je od 2007. do 2014. igrao u Asvelu, koji ga je povremeno pozajmljivao, a potom se - do danas - nigdje nije zadržao duže od sezone: Barselona, Unikaha, Estudijantes, Guangdung…

Vidjećemo da li su saznanja košarkaškog magazina u Španiji, "Hihantes del basket", ujedno i najava njegovog povratka u Evroligu i to u tim Sita Alonsa u kojem već nastupa trio Francuza: Tomas Ertel, Kevin Serafin, Adrien Moerman.

Barselona ga, shodno španskom pravilu "tanteo", neće dobiti lako. O čemu se radi? Džekson je po slovu ugovora i dalje igrač Estudijantesa, koji je uz obeštećenje koje su Kinezi platili madridskom timu ljetos dobio zeleno svjetlo da se oproba u toj ligi i, naravno, zaradi novac koji ne bi mogao u Evropi. Utoliko, ponuda koju Barsa planira da stavi pred najboljeg strijelca ACB lige u sezoni 2016/17 mora da bude jača od one koju će, ukoliko želi, ponuditi Estudijantes.

S obzirom na to da budžeti dva kluba nisu ravnopravni, teško je očekivati da će "studenti" biti u prilici da Džeksonu u toj mjeri podignu zaradu iz starog ugovora kojom bi spriječili njegov povratak u Kataloniju.

Inače, Alonso je u situaciji da juri i novog centra, jer se povratak Serafina iz povrede odužio. Barselona ima skor 7-12 u Evroligi i ukoliko se nešto ozbiljno ne promijeni bivši prvak Evrope propustiće plej-of i u drugoj sezoni od promjene sistema takmičenja na zatvoreni, ligaški.

"Blaugrani" ne ide ni u ACB ligi, gde je tim pao na skor 11-6 poslije poraza od Andore.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC