• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Senzacija: Mario Baloteli u Juventusu!?

Autor mondo.rs

Rajola je opet u centru pažnje - ugovorio je transfer Balotelija u klub čiji su ga navijači vrijeđali na rasnoj osnovi.

Senzacija: Mario Baloteli u Juventusu!

Dobro, odmah da napomenemo da je ovu vijest prvi objavio ozloglašeni britanski tabloid "The Sun", ali i da ta redakcija nije rijetko imala jake informacije vezane za transfere koji su se ticali moćnog menadžera, Mina Rajole.

U kojoj mjeri ćete povjerovati? Na vama je, a znamo da ste se do sada upoznali ko su pouzdani, manje pouzdani i nepouzdani izvori u evropskom fudbalu.

Bilo kako bilo, ovog ponedjeljka fudbalsku Evropu uzdrmao je tekst u kojem se kao ključni detalj u povratku "Super Marija" u italijanski fudbal navode Rajola i njegovi bliski odnosi sa Juventusom (o kojeg se "lijepo" opario procentima kada je Pola Pogbu odveo u Mančester junajted).

Činjenica je da je Baloteli u Nici našao mir i smanjio broj problema koji je pravio kao igrač Intera, Mančester sitija, Milana i Liverpula. Ove sezone dao je 18 golova na 23 utakmice, ukupno 35 na 51 meču u crveno-crnom dresu.

"The Sun" navodi da će Baloteli (27), koji je tokom karijere već igrao za Inter i Milan, preći narednog ljeta u Juve kao slobodan igrač kada mu istekne dvogodišnji ugovor sa Nicom u kojoj ga je Rajola udomio poslije katastrofalnog provoda na "Enfildu" u dresu Liverpula.

Ovaj list dodaje da su bjankoneri i temperamentni centarfor već postigli dogovor oko petogodišnjeg ugovora, kao i da je dogovoreno koliko će Rajoli pripasti na ime "čistih papira" koje je obezbijedio kao kada je ugovarao transfer, recimo, Zlatana Ibrahimovića u Junajted.

Za Juve već nastupaju dvojica igrača koje Rajola zastupa, Blaz Matuidi i Moiz Ken.

Baloteli je jedan od brojnih fudbalera koji se nalaze u posljednjoj sezoni ugovora, a koji su ovog januara u centru pažnje najvećih evropskih klubova od kojih su neki već završili poslove i ostvarili transfere ili ugovorili prelaske na kraju sezone:

Leon Gorecka, Aleksis Sančez, Emre Džan, Mesut Ozil, Stefan de Fraj, Kepa Arizabalaga, Džek Vilšer, Bernard, Maks Mejer, Luk Šo, Žoao Mutinjo, Kvadvo Asamoa, Maruan Felaini, Joan Kabaj, Đorđo Kjelini, Hatem Ben Arfa, Miranda, Arjen Roben, Dijafra Sako, Abel Ernandez, Ivan Markano, Huanfran, Pontus Vernblom, itd, itd.

Baloteli ni kao fudbaler Intera, u kom je ponikao, nije se stidio da prizna da je navijač Milana u kom je nastupao dva puta i često imao problema sa povredama, ali i ponašanjem van terena.



"The Sun", pozivajući se na izvore koji su upućeni u situaciju u Torinu, navodi da je Đanluiđi Bufon jedan od zagovornika dolaska Balotelija u klub.

Pitanje je kako će mu to oprostiti tifozi Juventusa, koji su ga vrijeđali na rasnoj osnovi u vrijeme kada je sa nerazurima, pod vođstvom Žozea Murinja, vladao italijanskim fudbalom. "Balo" tada nije ostao dužan Juventinima, koji su - ako se prisjetimo - znali burnim reakcijama da spriječe dolaske nekih od omraženih igrača.

Jedan je bio i Dejan Stanković, koji je potom u intervjuu za Mondo rekao da im je na tome vječno zahvalan.

Biće zanimljivo vidjeti da li Rajola samo reklamira svoju "zlatnu koku" ili će se dogoditi "nemoguće"...



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC