• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Selektore, kako je to Srbija klozet Evrope?"

Autor mondo.rs

RSV reagovao je na izjavu selektora rukometaša, koji je Srbiju uporedio sa "klozetom Evrope". "Srbija je naša majka i naš otac, naša djeca, naša mladost i ljepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši", navodi se u saopštenju.

 Rukometni savez Vojvodine reakcija na izjavu selektora Srbije Jovice Cvetkovića Izvor: MN PRESS



Rukometni savez Vojvodine reagovao je na izjavu selektora reprezentacija Srbije Jovice Cvetkovića i saopštio da su neprimerene reči da je Srbija "klozet Evrope"!

Cvetković je, pred duel sa Francuskom na Evropskom prvenstvu, izjavio da "očekuje podršku braće Hrvata sa tribina", da je "bilo lijepo kada smo zajedno živjeli 40 godina", ali da ga "ne zanima kako će da reaguju nacionalisti na njegove riječi" i postavio pitanje "da li ćemo se zadovoljavati što ovakvi mali, ništavni, slijepi, predstavljamo klozet Evrope".

"Ako neko Srbiju naziva 'klozetom Evrope', a njen narod pokušava da klasifikuje kao slijep, mali i ništavan, ne možemo ostati nemi i dozvoliti da bilo ko slučajno pomisli da je to naše mišljenje i naš stav. Mi volimo Srbiju. Srbija je naša majka i naš otac, naša djeca, naša mladost i ljepota. Srbija su naše rukometašice i naši rukometaši", navodi se u saopštenju RSV.

Iz RSV su upitali svoju krovnu organizaciju, Rukometni savez Srbije, da li Cvetkovićeve riječi predstavljaju i njihov stav.


"Budući da je izjava selektora objavljena i na zvaničnom sajtu RSS, postavljamo pitanje rukovodstvu da li je stav Rukometnog saveza Srbije da je Srbija 'klozet Evrope'? Pitamo i osvajače medalja iz 2012. i 2013. godine, da li smatraju da su svoj trud, krv i znoj ulagali da bi osvojili medalju za 'klozet Evrope'?"

/VUJOVIĆ: ŠTA RADIMO U OVOJ VUKOJEBINI?/

Dalje se da dodaje da "ličnost selektora mora da bude primjer svima i da pažljivo mora da daje izjave".

"Selektor treba da se bavi isključivo sportom i sportskim motivima, jer to je ono što nas izdvaja od drugih i daje nam pravo da sport odvojimo od politike, ratova i drugih stvari za koje u sportu nema mjesta".

Nekada smo bili majstori da u rukometu napravimo haos, ali smo u međuvremenu postali majstori da od rukometa napravimo haos.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC