• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija loša - Francuska klasa

Autor mondo.rs

Srbija ubedljivo poražena od Francuske u drugom kolu druge faze na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

S pola gasa, lagano i sigurno do polufinala…

Nisu, doduše, Francuzi teoretski obezbedili plasman među četiri
najbolja tima na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, ali da se to ne dogodi potrebno je pravo čudo. Srbija je nastavila sa lošim izdanjima i za silu s druge strane nije predstavljala nikakav ozbiljan zalogaj.

Naprotiv!

Srbija – Francuska
30:39 (12:19)!

O angažovanjuu našeg tima i silnim greškama koje je napravio govori i podatak da su višestruki svetski, evropski i olimpijski prvaci više puta uspevali da na naš gol odgovore "brzim centrom" i pogotkom za dve-tri-četiri sekunde. Takođe, i to da su Vladimir Cupara i Tibor Ivanišević imali više odbrana od francuskih čuvara mreže.

Francuska će razmišljati o
poslednjem kolu - Hrvatskoj i polufinalu, a nama ostaje da odradimo utakmicu sa Belorusima i da se vratimo u Beograd. Kažu sa ispunjenim ciljom…

Nemanja Zelenović postigao je sedam, Petar Nenadić šest golova. Na drugoj strani Rafael Košeto i Luka karabatić po sedam.

GRUPA I

18. januar:
Srbija- Norveška 27:32 (17:17)
Hrvatska - Belorusija 25:23 (15:12)

20. januar:
Švedska - Francuska 17:23
(8:10)
Hrvatska - Norveška 32:28 (17:10)

22. januar:
Srbija - Francuska 30:39 (12:19)
Švedska - Belorusija 29:20 (16:11)

24. decembar
Srbija- Belorusija 16.00
Švedska - Norveška 18.15
Hrvatska - Francuska 20.30

TABELA: Francuska 8, Švedska 6, Hrvatska 6, Norveška 4, Belorusija 0, Srbija 0.

IZ MINUTA...


KRAJ - 30:39!

27:36 (55. minut) Još ne damo Francuzima da odu na dvocifrenu prednost...

22:29 (46. minut) Utakmica je odavno rešena. Pitanje je samo s kojom će razlikom da pobede Francuzi. O greškama i angažovanju "orlova" govori i podatak da naši golmani imaju 11 odbrana, a Francuski osam.

1
8:27 (42. minut)Nenadić je postigao peti gol, ali uzvrađa Luka Karabatić, pa Beljanski, a onda Nikola. Gol za gol. Igra se vrlo brzo...Naši se sporo vraćaju i Francuzi forsiraju "brzi centar" i za tili čas stižu do našeg gola. Košeto je bio strelac 26. gola za Francusku. I onda još jedan iz kontre. Njegov četvrti gol za deset minuta na terenu.

15:22 (38. minut) Po tri gola na obe strane. Ivanišević je zamenio Cuparu i odliično brani.

12:19 (poluvreme) Jurnjava po terenu… Francuzi su stisli odbranu i "orlovi" u nekim akcijama ne mogu ni da šutnu na gol. Konačno Nemanja Ilić prekida seriju "trikolora" od 5:0. Remili je strelac 18-og gola za Francusku, preko odbrane sa devet metara. Zelenović je pogodio deset sekundi pre kraja, a braća Karabatić u preostalom vremenu napravili akciju za Luku i novi pogodak.

10:1
6 (26. minut) Obradović je isključen i to je veliki problem. Francuzi preko Nikole Karabatića ponovo stižu tri gola viška. Ostajemo sa četvoricom u odbrani, jer je i Nenadić dobio dva minuta isključnja. Abalo to kao od šale završava. Lagana kontra Francuza koju završava Luka Karabatić. Zatim prečka Srbije i novi gol Nikole...

1
0:12 (21. minut) Još jedna kontra i Remili postiže gol za 10:7. Jovica Cvetković je pri rezultatu 9:7 tražio tajm-aut. Zelenović se upisao i smanjio na 8:10. Mae pogađa sa svih pozicija. Prelep gol Nemanje Ilića, ali samo nekoliko sekundi kasnije Dipanda trese mrežu Srbije. Nenadić uzvraća, Cupara brani, a Zelenović iz kontre promašuje ulaz u šest metara. Žerar maestralno brani.

7
:9 (16. minut)Nenadić iz "mrtvog ugla" s krila postiže vrlo lep gol za 6:4. Luka Karabatić sa crte, a Dipanda, posle greške "orlova", ne koristi zicer za izjednačenje. Nikola Karabatić pronalazi rupu i postiže gol za izjednačenje – 6:6. Beljanski je iznudio sedmerac, koji je realizovao Nenadić na isteku 14. minuta. Po ko zna koji put odbrana ne reaguje posle odbrane Cupare. Lopta dolazi do Maea i on to kažnjava. Žerar brani udarac Zelenović i Abalo iz kontre vraća prednost, a Remili "plus dva". O ČAS POSLA!

5
:4 (10. minut) Dipanda za "plus dva". Vrlo lepo se digao na devet metara, poslao Cuparu u jednu, a on šutirao u drugu stranu. Jovanović je smanio, Cupara odbrani, a Đukić izjednačio u 8. minutu na 4:4. Lepa serija Srbije 5:4, gol je postigao Beljanski iz kontre.

2:3 (6. minut) Bojan Beljanski je sa svoje polovine postigao gol i Srbiju doveo u vođstvo 1:0. Mijajlo Marsenić je posle nepuna dva minuta zbog udaranja Maea po licu dobio isključenje s pravom zamene. Zelenović je prebacio gol, naši nisu stigli da se vrate, a Žerar je iz svog golmanskog prostora pogodio za vođstvo Francuza 2:1. Nenadić koristi grešku rivala, a Mae s druge strane s krila postiže pogodak.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Ja mislim da je Cvetković u potpunosti zadovoljan sa svim. Eto..... da izgubimo još od Bjelorusa i to bi bilo to.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC