• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aerodrom Banjaluka: ''Najmanje dva leta ka Evropi"

Autor mondo.ba

Na banjalučkom aerodromu očekuju oko 100.000 putnika u 2019. godini. Prošle godine bilo ih je oko pet puta manje.

 Aerodrom Banjaluka: ''Najmanje dva leta ka Evropi" Izvor: Mondo/Željko Svitlica
Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Predstavici najvišeg menadžmenta Aerodroma "Nikola Tesla" Beograd na čelu Vlaisavljevićem boravili su danas u Banjaluci, gde su se sastali sa ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Neđom Trninićem, nakon čega su obišli banjalučki aerodrom. Cilj posete bio je unapređenje saradnje beogradskog i banjalučkog aerodroma i pomoć prilikom razvoja avio-saobraćaja u regionu.

"Rezultat kojem težimo je otvaranje najmanje tri do pet linija u naredne dvije godine, sa minimalno dvije frekvencije nedeljno prema Zapadnoj Evropi", izjavio je danas tokom posjete aerodromu u Mahovljanima v.d. generalnog direktora beogradskog aerodroma ''Nikola Tesla'', Saša Vlaisavljević.

Sa v.d. generalnim direktorom Aerodroma Banjaluka Duškom Kovačevićem, menadžment Aerodroma "Nikola Tesla" razgovarao je o mogućnostima proširivanja saradnje sa tehničkog na komercijalni nivo. Predstavnici oba aerodroma sastali su se i sa predstavnicima Turističke organizacije Banjaluka i Turističke organizacije Republike Srpske kako bi razgovarali o uvođenju novih avio-linija sa banjalučkog aerodroma, o implementaciji Protokola o saradnji dva aerodroma, turističkim tendencijama u regionu. 

"Sa Aerodromom Nikola Tesla imamo odličnu saradnju, kako u implementaciji postojećeg Protokola o saradnji, tako i u otvaranju novih tema koje bi unapredile poslovanje našeg aerodroma. Aerodrom Nikola Tesla je svakako vodeći u regionu, mnogo toga možemo usvojiti kako bismo išli u korak sa vazduhoplovnim trendovima", izjavio je v.d. generalnog direktora Aerodroma Banjaluka Duško Kovačević,

Vlaisavljević je dodao da su stručnjaci beogradskog aerodroma izvršili građevinske radove na poletno-sletnoj stazi Aerodroma u Banjaluci, da je ''Nikola Tesla'' donirao transportni sistem prtljaga za dolazeće putnike, a stari je remontovan i osavremenjen. 

"Sada želimo da obogatimo našu saradnju i u drugim oblastima i da pružimo snažnu podršku rukovodstvu Aerodroma Banjaluka. Namera nam je doniramo metaldetektorska vrata, ali želimo i da počnemo saradnju u oblasti komercijalnog poslovanja odnosno stvaranja mogućnosti za uspostavljanje novih letova iz vašeg grada. Nadamo se da će aktivnosti koje planiramo kao što su pomoć prilikom pregovora sa avio-prevoznicima, odlasci na konferencije koje se bave razvojem novih linija, obrada podataka u vezi opslužnog područja, dijaspore, destinacija, kao i saradnja na razvoju plana stimulacija, pomoći da unapredimo avio-saobraćaj u regionu. U godini za nama, Aerodrom Nikola Tesla uslužio je prvi put u istoriji, više od 5,3 miliona putnika, dok je prevoz robe i pošte uvećan 40% u odnosu na 2016. godinu. Prateći rast broja putnika, Aerodrom Nikola Tesla je, u periodu od 2014. do 2017, uložio gotovo 6 milijardi dinara u infrastrukturna unapređenja čime je kapacitet povećan sa 5,5 na oko 7,5 miliona putnika godišnje", kaže Vlaisavljević.

Delegaciju Aerodroma Nikola Tesla činili su i izvršni direktor Raša Ristivojević, direktorka Investicija i razvoja Ana Kaluđerović, direktor Obezbeđivanja Vladimir Mićić, direktor Tehnike Dragan Dimitrijević, direktor Komercijalnog poslovanja i marketinga Miodrag Mirković.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

goran

imamo nase ljude u inostranstvu . najveci broj onih koji bi cesce putovali zivi u tirolu . blizina minhena i svicarske , takodje i salzburga omogucili bi moguce prosperitet liniji banja luka - inzbruk.

Pilot Babo

Ma ajte molim vas

MONDO REPORTAŽE