• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sančez: Oduvek sam hteo u Junajted, Ser Aleks zna

Autor mondo.rs

Novi fudbaler "đavola" dao je prvi intervju za klupski sajt. Razgovor je bio i interesantniji od uobičajenih predstavljanja.

Transfer prelaznog roka je uspešno završen. Aleksis Sančez prešao je u Mančester junajted i u ponedeljak je zvanično predstavljen na klupskim glasilima i preko zvaničnih naloga "đavola" na društvenim mrežama.

Prvi Čileanac koji će zaigrati za klub sa Old Traforda priznao je da je dugo čekao današnji dan, kada je definitivno napustio Arsenal i započeo novu epizodu, u ekipi Žozea Murinja. Toliko dugo da je među "đavole" hteo i pre 2014, kada je iz Barselone otišao u London.

"Od kada sam bio mlad, uvek sam govorio da mi je san da igram za Mančester junajted. Ne kažem to samo zato što sam sada stigao i zato što sam to i ostvario. Uvek sam, još kao klinac, govorio da bih voleo da igram za Junajted i jednom prilikom o tome sam razgovarao i sa Aleksom Fergusonom", rekao je Sančez i otkrio detalje tog razgovora.

"Ćaskali smo oko 20 minuta i rekao sam mu da mi je san da dođen u Mančester junajted. To je zaista veliki klub, veoma moćan. I sada, kada sam dobio priliku da dođen, pogledao sam grb i naježio sam se, jer je to tako moćan klub, najveći u Engleskoj".

Sančez je nekoliko puta istakao da je oduvek imao ogromnu želju da pređe u Junajted.

"Uvek me je motivisao ovaj klub, crvena boja i generalno iz srca mogu da vam priznam da mi se san ostvario. Čini me zaista srećnim to što sam stigao ovde, na stadion koji svi zovu 'Teatar snova'".

Čileanac je otkrio i šta mu je Žoze Murinjo rekao tokom pregovora.

"Naznačio je da je važno za klub i za mene da dođem ovde. Verujem da je i klubu bilo stalo da dođem i stekao sam utisak da su bili odlučni da me dovedu i da mi daju dres sa brojem 'sedam'. Mislim i da i to prolazi kroz misli igrača, koji nekad mora da se oseti važnim i voljenim u klubu. To je bila jedna od stvari koja me je privukla da dođem, uz menadžera, koji je osvojio sve u Italiji i isto to je uradio u Španiji. On je menadžer koji voli da pobeđuje", rekao je Sančez.

Novi fudbaler Junajteda svestan je "težine" broja koji je ranije stajao na leđima Džordža Besta, Erika Kantone, Dejvida Bekama, Kristijana Ronalda...

"Kada su mi rekli da su Kristijano, Kantona i Dejvid Bekam nosili taj dres i kada sam razmišljao o tom broju, automatski počnete da sanjate kako podižete trofej Lige šampiona i kako osvajate Premijer ligu. Tako da sam ostvario san i nadam se da ću pružiti najbolje od sebe i da ću osvojiti mnogo trofeja sa ovim klubom".

Upitan da ukratko opiše sebe kao fudbalera, Sančez je dao odgovor u nekoliko rečenica.

"Igrač sam koji voli da osvoji sve. Veoma sam profesionalan u svemu što radim. Živim za fudbal, volim fudbal i to mi je strast. Treniram naporno svakog dana i posle utakmice se trudim da pogledam šta je bilo dobro, a gde mogu da se popravim. Zaista volim da igram na levoj strani, u sredini... Ali, reći ću vam istinu. Dok igram fudbal, sve mi odgovara!"

Ko je pratio Sančeza do sada, zna koliko je Čileanac privržen svojim zlatnim retriverima, Atomu i Hamberu. I oni će sa njim stići u Mančester.

"Oni su moji ortaci, moja deca... Sa mnom su svakog dana i sa njima provodim vreme. Vide me kada se vratim kući umoran i znaju da razumeju to kako se čovek oseća. Tu su za mene i posle pobede i posle poraza i uvek čekaju sa istim izrazom lica. Mnogo mi znači to što me shvataju i što samo hoće da me učine srećnim", dodao je Sančez.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC