• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRELAZNI ROK U PARTIZANU: Gde još "škripi"

Autor mondo.rs

Partizanu je posle odlaska Evertona prioritet dovođenje zadnjeg veznog fudbalera. Ofanzivni vezni red najjači deo tima...

Čelnici Partizana najavili su da zimski prelazni rok neće biti pompezan i da će akcenat biti na ojačanju kostura i pojedinih pozicija timu, kao i prodaji igrača kojima ističu ugovori i koji nisu uspeli da se u prethodnom periodu nametnu stručnom štabu.

Kada je Everton Luiz izjavio da neće produžiti ugovor sa crno-belima postalo je jasno da će uskoro i
otići iz Humske. Ponuda SPAL-a bila je odgovarajuća i posle dve provedene godine u dresu Partizana, Brazilac se rastao sa srpskim šampionom i produžio u Seriju A. Pre njega Humsku su napustili Mohamed El Monir, koji nije iskoristio ukazanu priliku na levom beku, a za njim su iz kluba redom odlazili Petar Đuričković, Saša Marjanović, Lazar Ćirković, Alen Stevanović, Filip Kljajić (na pozajmicu), Teofilus Solomon (vraćen u Rijeku)…

Na kraju jesenjeg dela sezone najavljena je i prodaja Leandrea Tavambe. Kamerunac je imao odličnu polusezonu i u klubu su videli idealnu priliku za zaradom na transferu gorostasnog napadača. Tavamba je, ipak, i dalje uz crno-bele i još se čeka prava ponuda. Čak nije isključena mogućnost na Kamerunac ostane deo "parnog valjka" još šest meseci.

Ali…

Nije tajna da su operativci Partizana u potrazi za napadačima i da se već pregovora sa pojedincima, odnosno da su razgovori oko dovođenja imena koja su se i ranije pominjala kao pojačanja, ostavljeni za kraj sezone,
jer u ovom trenutku ne postoje uslovi za njihovo angažovanje. Partizan će, bez obzira na na to da li Tavamba bude otišao ili ostao, ipak, morati da reaguje ove zime, jer postoji opasnost da Đukić u slučaju kasnog transfera najboljeg strelca ostane na samo dve napadačke opacije - Ognjenom Ožegovićem i mladim Đorđem Jovanovićem.

Slobodan Urošević stigao je iz Napretka i trebalo bi da predstavlja osveženje uz levu aut-liniju odbrane. Pozicija levog beka pokazala se kao kritična, iako je "valjak" na tom mestu raspolagao sa čak trojicom igrača – Nemanjom Miletićem, Nemanjom Antonovim i El Monirom.

Dolaskom 23-godišnjeg Uroševića pretpostavlja se da je rešen problem na levoj strani i u "kockanju" odbrane ostalo je još da se ojača desna. Međutim, traženje desnog beka nije pod "moranje", jer će verovatno talentovani Luka Cucin iz Teleoptika biti priključen prvom timu. Za sada su tu kapiten Miroslav Vulićević i "Nema" Miletić, kao alternativno rešenje. Pokazalo se da je borbeni defanzivac teško zameljiv na mestu štopera, koja mu i po prirodi više odgovara.

Posle višenedeljnih pregovora Partizan je angažovao Đorđa Ivanovića iz Spartaka, najboljeg igrača prvog dela Superlige. Nekoliko sati kasnije stigla je vest da će i Juri Vakulko postati član crno-belih (ako prođe lekarske preglede).

Miroslav Đukić u ofanzivnom delu veznog reda ne bi trebalo da ima problema kada počnu takmičarske utakmice. Od Sejdubu Sume se očekuje da posle prvih
kompletnih priprema sa crno-belima konačno pokaže zbog čega je prošlog leta postao najskuplji igrač u istoriji srpskog fudbala (plaćen 1,6 miliona evra). Marko Janković se oporavio od povrede kuka, trenira punom snagom i veruje da će se na teren vratiti jači i bolji nego što je bio u prvoj polusezoni, a u jednom periodu bio je među, ako ne i najbolji igrač Partizana.

Danilo Pantić je (čini se) prebrodio sve "dečje bolesti" i pred kraj jeseni dokazao nespornu klasu. Igrama je stekao poverenje stručnog štaba i čelnike kluba naterao da razmišljaju o otkupu ugovora od Čelsija. Od Zorana Tošića se očekuje da bude lider i njegovo mesto u timu ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, dok je Ivanovićev dolazak samo u pozitivnom smeru ojačao jaku konkurenciju.

Šef stručnog štaba "parnog valjka" definitivno će biti na slatkim mukama, ali će
na tri fronta morati racionalno i precizno da raspodeli snage iza napadača i ispred zadnjeg veznog.

To je ujedno i pozicija
na kojoj je NEOPHODNO pojačanje posle odlaska Evertona!

Đukić za sada raspolože sa Markom Jevtovićem, Milanom Radinom i Nebojšom Kosovićem, momkom koji je izašao iz teške povrede i još nije spreman da na terenu pruži sto odsto. Nije isključeno, takođe, i da Jevtović u slučaju
odgovarajuće ponude ove zime napusti Partizan.

Radosav Petrović odavno je istaknut kao
glavna meta operativaca Partizana. Iskusni vezni fudaber je prioritet u zimskom prelaznom roku i crno-beli sigurno do poslednjeg dana neće odustati od dogovora sa Sportingom da Petrović dođe u Beograd na pozajmicu, što je jedino realno rešenje. Ali, problem je što transfer može da se završi kasno… Partizan je u stalnom kontaktu sa Olimpijakosem oko Saše Zdjelara i pokušava na sve načine da ga dovede već ove nedelje.

Ni crno-beli neće imati mnogo strpljenja, jer pripreme se polako zahuhtavaju i Đukiću je važno da se pojačanja što pre priključe na Kipru, gde će Partizan ostati 16 dana i odigrati čak šest kontrolnih utakmica. Iz tog razloga sportski direktor je spremio alternativno rešenje ukoliko se ne ostvari transfer Zdjelara i s njim je već upoznati trener i njegovi saradnici.


Vladimir Stojković, uprkos najavama pojedinih medija, još nije ozvaničio produženje ugovora, koji mu ističe sledećeg leta. Pregovori se vode u tom smeru i u Humskoj se nadaju da bi uskoro mogli pozitivno da se završe.

- PRELAZNI ROK u PARTIZANU -

OTIŠLI: Mohamed el Munir, Petar Đuričković, Saša Marjanović, Lazar Ćirković, Alen Stevanović, golman Filip Kljajić(pozajmica),Teofilus Solomon, Everton Luiz...

DOŠLI: Slobodan Urošević (bek, kruševački Napredak).

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC