• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Borčeva škola košarke

Autor mondo.ba

Košarkaški klub Borac počinje u utorak uveče sa projektom besplatne škole košarke u Banjaluci.

 OKK Borac, besplatna škola košarke Izvor: MONDO/Nebojša Šatara
Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

  Upis u Borčevu besplatnu školu košarke počeo je krajem prošle godine, a prema planu, treninzi počinju večeras od 19 časova u maloj sali u studentskom kampusu (hangar).

Polaznici besplatne škole košarke su dječaci rođeni od 2004. do 2008. godine, a cilj škole je da se iz što veće baze dječaka oformi pionirska selekcija Borca, koja bi od sezone 2018-19 učestvovala u sistemima takmičenja pod okriljem Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Funkciju glavnog trenera u besplatnoj školi košarke obavljaće Vladimir Pilipović, kojem će u radu pomagati četiri ponajbolja studenta Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta Univerziteta u Banjaluci, prema izboru profesora sa navedenog fakulteta.

A sve ovo bilo je moguće zahvaljujući saradnji dva najveća banjalučka brenda, Banjalučke pivare i Košarkaškog kluba Borac.

"Banjalučka pivara i klub sa najdužom sportskom tradicijom na ovim prostorima obnovili su svoje prijateljstvo u tekućoj košarkaškoj sezoni i zaista nam je posebno zadovoljstvo najaviti početak rada Borčeve škole košarke za najmlađe sportiste, koja se realizuje pod pokroviteljstvom Banjalučke pivare. Povratak Banjalučke pivare u klub, predstavlja veliko priznanje Upravi Kluba i podršku želji za afirmacijom košarke i domaćih igrača, a ujedno i značajan korak u realizaciji cilja ulaska u plej-of Prve lige Republike Srpske”, izjavio je član UO Borca Milan Đajić.

Protekle jeseni Banjalučka pivara je obnovila sponzorski ugovor sa Borčevim prvotimcima dajući vjetar u leđa klubu koji se sportskim rezultatima vraća na mjesto koje mu pripada, ali i potvrđuje svoja nastojanja i opredjeljenja ka afirmaciji sporta i podršci mladim talentima.

"Izuzetno smo ponosni na nastavak saradnje sa jednim od najtrofejnih košarkaških klubova u RS, BiH i iskreno se nadamo da ćemo pokretanjem škole košarke omogućiti velikom broju mališana da naprave svoje prve košarkaške korake, a mladim talentima da razvijaju i grade svoje sportske vještine. Istovremeno, želja nam je da zajedničkim snagama učinimo sve, što je u našoj mogućnosti, da grad na Vrbasu povrati svoj prepoznatljiv košarkaški sjaj”, izjavila je menadžer za odnose sa javnošću Banjalučke pivare Milka Stanivuković.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

TEŠKO DA SE MOŽE NADMAŠITI IGOKEINA ŠKOLA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC