• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pavićević: Luković je igrač za viši nivo od ABA

Autor mondo.rs

Trener Mornara o sjajnim partijama nekadašnjeg centra Partizana i borbi za četvrto mesto u regionalnoj ligi.

 Pavićević: Luković je igrač za viši nivo od ABA Izvor: MN PRESS

Mornar je pobedom u Zadru u ponedeljak uveče napravio jedan od ključnih koraka u borbi za plasman u plej-of ABA lige.

Do kraja regularnog dela sezone ostalo je još pet kola, a Partizan, kao najveći konkurent za četvrto mesto, zaostaje jednu pobedu i ima lošiji međusobni skor.

"Kada sam na predstavljanju ekipe rekao da nam je cilj četvrto mesto u ABA ligi, maltene sam bio ismejan u mojoj dragoj državi. Na terenu smo dokazali da smo zasluženo došli u situaciju da se borimo za to", rekao je trener Mihajlo Pavićević.

"Do kraja imamo još pet utakmica, uz dosta težak raspored za nas, ali ovo je bio jedan od ključnih koraka", dodao je on.

U red najzaslužnijih za uspehe Mornara ove sezone spada i Uroš Luković, koga su se letos olako odrekli Partizan i njegov tadašnji trener Miroslav Nikolić.

Gorostasni centar je u Zadru nanizao 21 poen, 14 skokova i pet blokada!

Pavićević je otkrio da su on i njegov brat Đorđije, za koga kaže da je čovek broj jedan u klubu, letos posle potpisivanja ugovora dobili stotinak telefonskih poziva, čiji je zajednički imenitelj bilo pitanje - zašto Uroš Luković?

"Bio je na ružnom glasu, da je lenj, ovo-ono... Znate kako, od nekih starijih trenera možete mnogo toga da naučite. Ja sam od njih čuo da je najbitnije naći način da iz igrača izvučeš ono najbolje. Mislim da smo mi našli pravi način saradnje sa Urošem Lukovićem. Neću da otkrivam tajnu, ali to je jedan specifičan odnos, koji je nama dao veliki rezultat. Njegov učinak za ekipu je nemerljiv i mislim da on zaslužuje da igra i na većem nivou od ovog", objasnio je Mihajlo Pavićević.

Mornar u sredu gostuje u Solnoku, u okviru 4. kola druge faze FIBA Kupa Evrope, a u nedelju u 13 časova u dvorani "Topolice" na programu je crnogorski derbi u ABA ligi, protiv prvoplasirane Budućnosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC