• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadal: Teško je... Druga predaja u 264 meča

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta priznaje posle mnogo mnogo muke doneo odluku da preda meč četvrtfinala Australijan Opena Marinu Čiliću. "Još ne znam o kakvoj povredi je reč", poručio je Španac

Marin Čilić igraće u polufinalu Australijan Opena, nakon što mu je najbolji teniser sveta Rafael Nadal predao četvrtfinalni meč zbog povrede u petom setu.

Hrvatu će to biti peto polufinale nekog grend slema u karijeri i prilika da se eventualnom pobedom nad Kajlom Edmundom dokopa najboiljeg plasmana u karijeri - trećeg mesta na ATP listi.

Na drugoj strani Španac je na neslavan način okončao nastup na grend slemu, na kojem je prošle godine igrao epsko finale sa Rodžerom Federerom.

Nadal je predao duel zbog problema sa mišićem. Na kraju četvrtog seta zatražio je medicinski tajm-aut, ali uprkos pomoći fizioterapeuta nije uspeo da završi duel.

"U trećem setu sam već osetio da mi je mišić umoran, ali sam mogao da igram bez ograničenja, a onda u četvrtom prilikom jednog pokreta tokom udarca osetio sam nešto. Bio sam svestan da se nešto dogodilo, ali nisam znao koliko je loše", objasnio je Nadal posle predaje.

Evidentno je bilo već u finišu četvrtog seta da se sve lošije kreće, a u petom je uspeo da odigra četiri gema, nakon čega je odustao.

"Bila je to teška odluka i težak trenutak, jer sam naporno radio prethodnih meseci. Ja sam pozitivna osoba, ali zbog činjenice da sam izgubio priliku da igram polufinale i borim se za važnu titulu zaista se osećam loše", poručio je skrhani Nadal.

Najbolji teniser sveta predao je tako drugi put u karijeri meč na grend slemu. Odigrao ih je 264, a dva nije uspeo da završi. Prvi put to je učinio, takođe, na Australijan Openu, isto u četvrtfinalu, 2010. godine, kada je zbog problema sa kolenom predao Endiju Mareju.

Na prvom grend slemu sezone još nekoliko puta igrao je sa limitiranim mogućnostima zbog zdravstvenih problema.

On je 2011. godine zbog problema sa tetivom u četvrtfinalu lako izgubio od zemljaka Davida Ferera (3:0), a 2014. u finalu protiv Stena Vavrinke poražen je rezultatom 3:1 zbog bolova u leđima.

"Na ovom turniru već nekoliko puta su me povrede sprečavale da igram najbolji tenis. Ne mogu da kažem da mi je to već postala frustracija, ali je teško prihvatiti da te neke stvari koje nemaju veze sa tenisom ometaju, pogotovo posle teškog decembra u kojem sam morao da otkažem nastup u Abu Dabiju, a potom i kasnije u Brizbejnu", požalio se Nadal.

"Sutra su otići na magnetnu rezonancu kako bih tačno saznao o kakvoj povredi se radi", dodao je tužni Španac.

Rafael Nadal u karijeri je osvojio 16 grend slem trofeja, od kojih jedan u Melburnu, 2009. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC