• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudije oduzimale, ali Budućnost nije dala pobjedu!

Autor mondo.rs

Veliki trijumf Podgoričana u Italiji, vjerovatno vrijedan plasman u četvrtfinale.

 Evrokup TRENTO - BUDUĆNOST 105:106 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Tačno 50 minuta košarke, jedan veliki sudijski previd i važna pobjeda Budućnosti obilježili su najuzbudljiviji meč Evrokupa ovog utorka.

Ekipa Aleksandra Džikića slavila je na parketu Trenta i praktično dva kola prije kraja izborila plasman u četvrtfinale, zahvaljujući odlučujućim slobodnim bacanjima Danila Nikolića u posljednjim sekundama.

TRENTO - BUDUĆNOST 105:106 (22:20, 19:26, 23:11, 18:25)

Da je sve bilo prema propisima, Budućnost bi slavila već poslije prvog dodatnog perioda, kada su Podgoričani takođe poentirali za pobjedu u posljednjim trenucima, ali je zapisnički sto poništio taj koš jer je bilo zaustavljeno vrijeme na semaforu!

Arbitri su vijećali, vijećali i odlučili da se očigledno regularan koš ipak ne prizna i da meč ode u dodatnih pet minuta.

Na isteku odlučujućeg perioda, Nikolić je iznudio prekršaj na dodavanje Nemanje Gordića (23 poena, 7 asistencija) i odnio bodove u Crnu Goru. Dva kola prije kraja grupne faze, Budućnost zauzima drugo mjesto na tabeli, sa skorom 3-1 i dvije pobjede više od Trenta, uz bolji međusobni skor.

Crnogorski tim odlično "gura" na oba fronta, a Džikić je u Italiji koristio i posljednje pojačanje, Amerikanca sa pasošem "Kosova" Džastina Doelmana, koji je proveo na parketu šest i po minuta i postigao tri poena.

BUDUĆNOST: Ivanović 20, Suad Šehović 10, Doelman 3, Barović 8, Sead Šehović, Starovlah, Gordić 23 (7 as), Ilić 6, Nikolić 2, Gibson 12 (2/9 za tri), Lendri 7, Nikolić 15.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

VELIKA POBJEDA ĐETIĆA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC