• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Čeka se još jedan učesnik baraža za SP

Autori mondo.ba Autori Anadolija

U baražu za Svjetsko prvenstvo od učesnika EP igrati: Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Island, Makedonija, Crna Gora, Norveška, Slovenija i Srbija, te Švedska ili Španija.

S obzirom da je Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj ušlo u završnicu, poznati su i skoro svi učesnici baraža za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Ostalo je još jedno upražnjeno mjesto, a njega će popuniti Švedska ili Španija, tačnije ona selekcija koja na kraju bude slabije plasirana.

Tako će u baražu od učesnika EP igrati: Austrija, Bjelorusija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Island, Makedonija, Crna Gora, Norveška, Slovenija i Srbija, te Švedska ili Španija. Iz kvalifikacija za SP u doigravanje su se plasirali: Rusija, Holandija, Portugal, Rumunija, Litvanija i BiH ili Švajcarska.

Od ranije se zbog slučaja "Tomislav Nuić", koji je igrao, a nije bio u zapisniku, čeka odluka Evropske rukometne federacije (EHF) o tome da li će u baraž BiH, koja je to pravo ostvarila na terenu osvojivši prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi 6 ili Švajcarska koja je uložila žalbu i nada se trijumfu za "zelenim stolom".

Prilikom žrijeba, koji će se održati u subotu u Zagrebu, reprezentacije će biti podijeljene u dva "šešira". Tri posljednjeplasirane selekcije sa EP, a to su Austrija, Mađarska i Crna Gora vjerovatno će se u drugom "šeširu" priključiti selekcijama iz kvalifikacija, tako da je jasno da je pred bh. timom jako težak posao.

Prve utakmice baraža igraće se u periodu od 8. do 10. juna, a revanši od 12. do 14. dana šestog mjeseca ove godine.

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj na programu je od 10. do 27. januara 2019. godine. Iz Evrope direktan plasman na SP ostvarile su selekcije zemalja domaćina, te Francuska kao aktuelni svjetski šampion.

S obzirom da su Danska i Francuska u polufinalu EP na SP će im se priključiti i najbolje plasirana selekcija mimo dvije spomenute, a to su Švedska ili Španija. Evropi na SP od 24 mjesta pripada čak 13

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC