• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Banjaluka centar biciklističkog svijeta"

Autori mondo.ba Autori SRNA

U Banjaluci se održava kongres Balkanske biciklističke unije (BCU), a osim čelnika sa Balkana tu su i Roko Kataneo, predsjednik Evropske biciklističke federacije (ECF) i Renato di Roko, potpredsjednik Svjetske biciklističke federacije.

Potpredsjednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja rekao je da je u pogledu biciklizma Banjaluka danas ne samo centar Balkana, već i centar svijeta, jer ovom događaju prisustvuju i predstavnici Svjetske federacije.

"Balkanska biciklistička unija koja nosi 12 glasova je najinteresantnija za predstojeće izbore za prvog čovjeka Evropske biciklističke federacije, koji su zakazani za mart ove godine", istakao je Kuvalja.

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović smatra da je kongres Balkanske biciklističke unije jedan od najvećih događaja ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj.

"Ovo je veliki događaj ne samo za grad sporta Banjaluku, Republiku Srpsku, već i za turizam koji moramo da iskoristimo", rekao je Aćimović i poželio dobrodošlicu u Banjaluku predstavnicima biciklističkih saveza, ističući da će resorno ministarstvo pružiti veliku podršku ovom sportu.

On je dodao da je biciklistička trka Beograd - Banjaluka manifestacija od posebnog značaja za grad Banjaluku i Republiku Srpsku.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je za Banjaluku važan svaki od sportskih događaja, uključujući i održavanje ovog kongresa.

"Pored jubileja samog Biciklističkog kluba, ove godine biciklistička trka Banjaluka-Beograd dobija najvišu kategoriju, odnosno napreduje u rangu i to će biti jedan od velikih događaja i Banjaluka je grad sporta 2018. godine", istakao je Radojičić i dodao da će Banjaluka ove godine obezbijediti proširenje sportskih aktivnosti za škole i na taj način nastojati podstaći bazu iz koje će ići takmičari prema drugim klubovima.

Kongresu prisustvuju i predstavnici biciklističkih saveza iz zemalja regiona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC