• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Vizardsima zaista nedostajati Džon Vol?

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Serija povreda u NBA ligi, koja je počela na startu sezone stravičnim lomom noge Gordona Hejvarda, se nastavlja i u 2018. godini.

Nakon Demarkusa Kazinsa, Andrea Robertsona, Majka Konlija, nova "žrtva" je plemejker Vašington Vizardsa Džon Vol.

Jedan od najbržih košarkaša na planeti će zbog aritroskopije na lijevom koljenu odsustvovati sa terena oko osam sedmica. Odnosno, vratiće se pred kraj ligaškog dijela sezone.

Nedostatak najboljeg igrača u ključnom dijelu sezone Vizardsima dovodi u pitanje plasman u plej-of. Ipak, na nešto slabijem Istoku Vizardsi bi mogli, sigurno predvođeni ozbiljnim "brojevima" Bredlija Bila, da minimalno uhvate posljednje mjesto za doigravanje.

Ekipa Skotija Bruksa je trenutno na petoj poziciji u svojoj konfrenciji sa skorom 27-22, a prvo mjesto ispod crte trenutno pripada Detroit Pistonsima koji su ispod 50 odsto sa omjerom 22-26. Ali, oni od danas u svojim redovima imaju Blejka Grifina...

Ono što predstavlja dodatni problem za Vizardse jeste loš odnos Džona Vola sa određenim brojem igrača u ekipi, posebno "drugom" zvijezdom tima.

Naime, nakon utakmice sa Dalas Maverksima, na kojoj je Vol pleja "Mavsa" Džej Džej Bareu uvrijedio nazvavši ga "kepecom", a ovaj mu odgovorio "Džone, ne vole te ni sopstveni saigrači", u svlačionici Vizardsa je održan sastanak na koji su pozvani samo igrači.

Prema izvorima iz ovog tima stvari se nakon žestokog razgovora nisu popravile.

A "slon u sobi" je sukob Vola i Bredlija Bila. Američki mediji su više puta pisali o "ljubomori" Vola prema plati svog saigrača, međutim kada su vlasnici franšize odlučili da plejmejkeru za narednih četiri godine ugovora isplate 170 miliona dolara i učine ga jednim od najplaćenijih igrača u ligi vjerovalo se da će stvari doći na svoje.

Ipak, ekipi iz Di-Sija ovoga puta "dolari" možda neće biti dovoljni da "pomire" glavne igrače u timu...

Ali, moguće je da će ovaj period tokom kojeg će Vol biti na rehabilitiaciji malo "ohladiti glave", mada je moguć i drugačiji scenario - da se Bil u međuvremenu nametne kao suvereni lider i potom postavi "nova pravila" nekadašnjem prvom piku na draftu.

Biće zanimljivo vidjeti i ko će zamjeniti Vola na Ol-staru. Za sada, pominju se Kemba Voker, Goran Dragić, Ben Simons i Andre Dramond.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC