Gordon Remzi bi ove namirnice zabranio

Autor:

Čuveni kuvar ima pik na tri "trenda" u kulinarstvu, i neka jela bi najradije zabranio i zauvijek izbrisao iz jelovnika.

0
A- A A+

Gordon Remzi poznat je po oštrom jeziku (i povremeno bahatom ponašanju), ali i dalje ostaje jedan od najboljih kuvara današnjice. Pa, evo šta jedan od najboljih šefova našeg doba ne može očima da vidi. Za PopSugar je ispričao koja tri "trenda" bi najradije poslao u istoriju:

Penice

Remzi je ovde mislio na pjenice na slanim jelima, ne na desertima: "Nedavno su mi poslužili pjenicu od koštane srži. Ali, kad razmišljam o koštanoj srži, sasvim sam siguran da nikad više ne želim da je jedem u pjenastom obliku. Kad je o desertima riječ, možete da eksperimentišete."

Vagju govedina

Vagju je japanska govedina divne strukture, meso je meko i nježno, i zbog toga Remzi kaže da je treba pripremati s poštovanjem.

"Na sve strane imate ćufte od vagju govedine. O'ladite malo. Tretirajte vagju s poštovanjem, učinite ovo meso posebnim", kaže on.

Ali, čak i on u svom restoranu u Las Vegasu ima na meniju vagju ćufte sporo kuvane u sosu od paradajza, a služi ih sa krutonima od palente. Istini za volju, kažu da ih je doveo do savršenstva, bukvalno.

Ulje od tartufa

"Jedna od stvari koje najviše mrzim je ulje od tartufa. Vrijeme je da ga precrtamo. Svi ga stavljaju gdje god stignu, u ogromnim količinama, kao da je u pitanju bilo koje drugo ulje, a zapravo ono mora jako, jako precizno da se dozira", kaže Remzi za PopSugar.