• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EK: Budućnost ispustila veliku pobedu

Autor mondo.rs

Podgoričani u pretposlednjem kolu TOP 16 faze Evrokupa propustili veliku priliku da zadaju prvi poraz Lokomotivi na gostovanju - 66:77

 EK: Budućnost ispustila veliku pobedu Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Crnogorski šampion je poslednji kvartal gostovanja Lokomotivi dočekao sa osam poena viška a meč završio sa 11 poena minusa.

Lokomotiva Kubanj – Budućnost 77:66 (20:22, 16:12, 12:22, 29:10)

Uprkos činjenici da su kolo pre kraja obezbedili plasman, kao i Lokomotiva, u četvrtfinale, košarkaši Budućnosti imali su sjajnu priliku da ekipi Kubanja zadaju prvi poraz ove sezone u Evrokupu i eventulano se domognu prvog mesta u grupi G, pošto su bili neuspešni i u prvom meču u Podgorici (62:68).

Nakon tri vrlo dobro odigrane četvrtine izabranici Aleksandra Džikića su potpuno pali u završnom periodu i pretpeli drugi poraz u samo tri dana u mesecu u kojem su demonstrirali najbolju formu ove sezone. 

Domaćin je bolje otvorio meč, poveo nakon minut i po 7:2, ali je samo minut kasnije Budućnost izjednačila trojkom Suada Šehovića pa poenima Doelmana. Na prvo vođstvo gostiju čekalo se, međutim, do 9. minuta - 18:20.

Početkom druge četvrtine Podgoričani su poveli i sa 5 poena razlike (20:25), ali je Lokomotiva odmah uzvratila serijom 12:1 (32:26), za novi preokret. Budućnost, međutim, nije dozvolila ozbiljniji beg domaćina pa se na poluvreme otišlo samo sa dva poena viška ruskog sastava.

Na novi preokret nije se dugo čekalo u nastavku u kojem su gosti nakon dve trojke Seada Šehovića i jedne Ivanovića izborili višak od osam poena uoči poslednjeg kvartala (48:56).

Ipak, u poslednjoj četvrtini gledana je apsolutna dominacija domaćina koji je serijom 12:0 prvo preokrenuo rezultat u 33. minutu (60:56), a potom povisio i na 69:58, najavivši zaršnicu lišenu rezultatske neizvesnosti. Budućnost sada ima skor 3-2, a Lokomotiva 5-0.

LOKOMOTIVA: Kolins 10, Antipov, Baburin 2, Lakej 11, Ivlev 4, Ilnicki, Kvostov 3, Elegar 16, Bab 6, Kulagin 14, Kvejl 2, Breikhof 9.

BUDUĆNOST: Ivanović 13, Su. Šehović 9, Doelman 9, Kocić, Se. Šehović 13, Starovlah 3, Gordić 1, Bojić, Z. Nikolić 2, Lendri 14, D. Nikolić 12.

U poslednjem kolu Top 16 Evrokupa Budućnost sledeće srede u Podgorici dočekuje Cedevitu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC