• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bijeljincima za sport 1,7 miliona KM iz budžeta

Autori mondo.ba Autori SRNA

Za finansiranje sporta grad Bijeljina ove godine iz lokalnog budžeta izdvojiće 1.725.000 maraka, navodi se u izvještaju gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti.

 Grad Bijeljina za sport iz budžeta 2018 izdvojio 1,7 miliona KM Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ovaj novac biće utrošen za finasiranje 160 registrovanih sportskih klubova u kojima se sportom aktivno bavi više od 4.000 sportista, kao i za održavanje sportskih objekata u gradu.

Među sportskim udruženjima najzastupljeniji su fudbalski klubovi, kojih ima 61, od čega su dva premijerligaša BiH u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Od ženskih sportskih klubova u Bijeljini djeluju Fudbalski klub Radnik bumerang, Odbojkaški klub Radnik i Rukometni klub Radnik.

U sportskim aktivnostima ravnopravno učestvuju i klubovi u kojima se sportom bave osobe sa invaliditetom, a iz budžeta grada sufinansiraju se Košarkaški klub u kolicima "Bijeljina", Odbojkaški klub u kolicima "Semberija" i Streljački klub "RVI Orao".

Bijeljina, koja je drugi grad po veličini u Republici Srpskoj, ima 55 fudbalskih terena, dva terena za mali fudbal, 37 za košarku, šest za basket, 35 terena za rukomet, 29 za odbojku, šest za tenis, pet bazena, atletsku stazu, hipodrom, strelište, tri sportske dvorane, 12 školskih sala za fizičku kulturu, dvije kuglane i Sokolski dom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC